Handbalheren Zephyr starten seizoen met gelijkspel

logo-zephyr-Schijndel

Afgelopen zaterdag begonnen de heren van Zephyr aan seizoen 2017-2018. Het is helaas jammer dat het team aan de start van de competitie direct in onderbezetting is. Sterkhouders Jorge Carvalho en Tom Voets zijn langdurig geblesseerd en voor de eerste wedstrijd vielen ook Dennis van der Eerden en Max van de Braak af. Zo werd de spoeling wel erg dun. En net vandaag kwam Saturnus uit Bladel op bezoek. Een goede ploeg waar Zephyr altijd spannende duels mee uitvocht. Vandaag moest Zephyr zonder wisselspelers deze tegenstander te lijf.

In het begin van de wedstrijd waren met name de keepers scherp. Het duurde even voor de doelpuntenproductie op gang kwam. Bram van de Ven en Sjoerd Bouwmans zorgden voor de eerste Schijndelse goals. Na 3-3 sloeg de tegenstander een klein gaatje. Dat hielden ze vast tot tien minuten voor rust, toen het 9-12 was. Het was dat keeper Rob van den Oetelaar erg sterk stond, dat de tegenstander niet verder uitliep. De conditie van Saturnus bleek niet veel beter dan die van Zephyr en daar profiteerde de thuisploeg van. De Schijndelse heren maakten een sterke come-back. Door knappe balveroveringen in de verdediging en snel combinatiespel zorgden ze dat ze met een 15-13 voorsprong de kleedkamers opzochten.

De tweede helft pakte Zephyr de draad weer op. Hannes van de Ven was gevaarlijk aan de cirkel en zo wist Zephyr de voorsprong te behouden. Na een penalty van Bram van de Ven was het 22-20. Maar na een kwartier ging het moeizamer. Saturnus herpakte zich en omdat Zephyr steeds moeilijker tot score kwam, konden de gasten uit Bladel langszij komen. Sjoerd Bouwmans zorgde met nog twee minuten te gaan wel voor 24-24. Toen gingen de teams een bloedstollend slot tegemoet. Bram van de Ven wist te scoren uit de hoek, maar met nog 1 minuut te gaan kon Saturnus weer gelijk maken. De laatste aanval voor Zephyr begon en het schot van Sjoerd Bouwmans werd gekeerd. Gelukkig pakte Hannes van de Ven de rebound en kon hij deze binnen werken. Saturnus had nog 15 seconden, waarin van alles gebeurde. Keeper Rob van den Oetelaar ging naar de grond omdat hij geen lucht had en er werd opeens een penalty gegeven. Reservekeeper GertJan van Zutphen kwam binnen de lijnen, maar hij kon deze laatste bal niet keren. Erg zonde dat het alsnog gelijk werd, maar 26-26 was een eerlijke uitslag. Vooral over het spel kon Zephyr tevreden zijn, ze hadden gestreden voor wat ze waard waren.

Doelpunten: Hannes van de Ven (9), Sjoerd Bouwmans (7), Bram van de Ven (6), Anton van de Laar (2), Dennis van der Eerden (1), Pieter Smits (1).