Wedstrijdverslag: RKSV Schijndel/De Wit heeft de wind mee

Logo_RKSV_Schijndel

Na 8 overwinningen en 1 gelijkspel vertrokken we vol goede moed naar FC Schadewijk in Oss. Een lastige opponent waarvan we in de thuiswedstrijd maar 1 puntje hebben gepakt. Belangrijk voor RKSV Schijndel is de stand in de 2e periode. Dit was de 8e wedstrijd in de 2e periode, waarmee we bij winst op 22 punten uit 8 wedstrijden uitkomen. Bij aankomst bleek het speelveld er prima uit te zien ondanks het onstuimige weer de laatste dagen. De harde wind maakte deze wedstrijd bijna onmogelijk. Beide teams wilde graag spelen en zo werd er om 14.30 uur afgetrapt. De opstelling en tactiek was ongewijzigd.

In de 4e minuut werd Brent Blummel neergehaald, wat resulteerde in een vrije trap die Stan Guns inspeelde in het 16 meter gebied. Dit was de eerste mogelijkheid van RKSV Schijndel. Daarna kwam via een verre uittrap van Timo de Louwere, Tijn Niemeyer in balbezit aan de zijlijn met een mooie actie een voorzet kon geven, deze werd niet goed ingeschat en zo ging de 2e mogelijkheid in rook op. Na 10 minuten kwam FC Schadewijk wat beter in de wedstrijd en resulteerde in een eerste kans, waarbij Thomas-Jan van Raaij adequaat op reageerde. Bart de Wit was ook goed op dreef en had een paar ruches aan de linkerflank die in de kiem gesmoord werden. In de 16e minuut kwam Jordy van Kasteren in stelling op zo n 20 meter van het doel, zijn schot ging rakelings langs het doel. Na 20 minuten een mooie aanval via de rechterflank via Tijn Niemeyer-Brent Blummel gaf de voorzet die Kaj de Visser niet lekker op zijn hoofd kreeg. FC Schadewijk kreeg in deze periode via een snel middenveld spel een aantal kleine mogelijkheden waarbij onze verdediging met moeite overeind bleef. In de 27e minuut werd Bart de Wit weer gelanceerd aan de linkerflank, waarbij zijn laatste actie op de rand van het 16 metergebied strandde. Het spel was ondanks de onstuimige wind redelijk goed van beide kanten. In de 35e minuut penetreerde FC Schadewijk door het centrum en resulteerde in een doelpunt, wat werd afgekeurd door buitenspel. De overhand van het spel lag toch steeds bij RKSV Schijndel, maar de juiste opening werd nog niet gevonden. In de 40e minuut werd Tijn Niemeyer gevloerd en neemt Brent Blummel de vrije trap. Jordy van Kasteren schiet hierna rakelings over het doel.

FC Schadewijk deelt een aantal kleine speldenprikjes uit en neemt onze keeper Timo de Louwere op de proef. Een mooie redding van Timo de Louwere net voor het rustsignaal houd RKSV Schijndel in de wedstrijd. Een terechte 0-0 ruststand. Na een welverdiende warme kop thee begonnen we aan het 2e bedrijf. De trainers Henry van Alebeek en John Blummel hadden het belang van deze wedstrijd duidelijk gemaakt dat alleen bij winst vandaag alle resultaten van de afgelopen 9 wedstrijden pas waardevol zou zijn. Er moest een schepje bovenop in de 2e helft.

Al in de 47e minuut kwam Brent Blummel via het centrum voor de keeper van FC Schadewijk, waarbij het de bal aflegde naar Stan Guns die in zijn actie de bal over schoot. Het was een goed begin aan de 2e helft. In d 49e minuut krijgt FC Schadewijk een vrije 20 meter van het doel, deze wordt rakelings overgeschoten. In de 52e minuut krijgt Brent Blummel een schietkans en schiet snoeihard in de rechter onderhoek, waarbij de keeper de bal niet kan controleren en Stan Guns er in de rebound er met een mooi stiftje de 0-1 op het scorebord zet. Een verdiende voorsprong die we met deze weersomstandigheden moeten koesteren. Na dit doelpunt komt FC Schadewijk wat meer op de helft van RKSV Schijndel en moeten wat meer risico gaan nemen. Timo de Louwere had een aantal goede reddingen in deze fase. Het centrale duo van RKSV Schijndel, Sharam Heshmatollah en Thomas-Jan van Raaij winnen alle persoonlijke duels en blijven fier overeind. In de 56e minuut een mooie actie van Brent Blummel die een pass geeft aan Stan Guns die werd neergelegd en tot ieders verbazing geen vrije trap kreeg. In de 69e minuut een mooie schot van Tijn Niemeijer die net voorlangs gaat. In de 71e minuut wordt Kaj de Visser gewisseld voor Martijn van Grinsven. In de 74e minuut een mooie aanval van FC Schadewijk waarbij Timo tot het uiterste moet gaan omdat dit schot van richting werd veranderd. In de 77e minuut werd Tijn Niemeyer had neergehaald wat resulteerde in een gele kaart voor FC Schadewijk. Hierna een actie waarbij Jordy van Kasteren vanaf 25 meter net over het doel schiet. In de 82e minuut Brent Blummel gewisseld voor Tjeerd Pijnenburg. Het was belangrijk om deze belangrijke wedstrijd over de streep te trekken. Er volgden nog een aantal spannende minuten. In de 83e minuut slalomde Tijn Niemeyer door de defensie van FC Schadewijk waarbij zijn schot net over het doel ging. FC Schadewijk ging voor het slotoffensief. RKSV Schijndel kwam in de laatste minuten meer onder druk te spelen.

Hier werd door de trainer direct op ingespeeld en werk in de 90e minuut Stan Guns gewisseld voor Tommy van Schijndel. De keeper van FC Schadewijk kwam ook mee naar voren om zo de laatste actie van de wedstrijd te beslissen. Tot onze verbazing had de scheidsrechter een blessuretijd van meer dan 6 minuten geconstateerd. Na 96 minuten was de 9e overwinning in 10 wedstrijden een feit voor RKSV Schijndel 0-1. De wind speelde parten maar RKSV Schijndel heeft al 10 wedstrijden op rij de wind mee!