Gratis inloopconcert in de Sint Servatiuskerk

Servatiuskerk_inloopconcert-2

Aanstaande zaterdag 17 augustus zal organist Aldert Winkelman het tweewekelijkse inloopconcert (nummer 8) verzorgen op het monumentale Smitsorgel in de Heilige Servatiuskerk aan de Markt in Schijndel, aanvang 13:15 uur.

Loop tussen 13:15 -13:45 uur gerust even de kerk binnen tijdens het winkelen in het centrum van Schijndel, of tijdens het boodschappen doen op de weekmarkt. U kunt uw boodschappentas, of -wagentje gewoon mee de kerk in nemen. Hebt u het na vijf minuten wel gehoord? Geen probleem, dan wandelt u gewoon weer naar buiten. Niemand die daarvan opkijkt.

Wie is Aldert Winkelman?

Aldert Winkelman, geboren in 1954 in Uitgeest, studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam klavecimbel, orgel, kerkmuziek en koordirectie en aan het Conservatorium Maastricht compositie en muziektheorie. Hij is onder andere dirigent, docent, componist en kerkmusicus. Als organist, maar ook als klavecinist concerteert hij veelvuldig in binnen- en buitenland. Hij was orgeldocent aan de muziekscholen te Bemmel, Wijchen, Bladel en Aalst-Waalre. Als organist was hij verbonden aan de Sint-Bavokerk in Heemstede, de O.L.V. Munsterkerk en Sint-Christoffelkathedraal in Roermond en hij was dirigent-organist aan de Sint-Joriskerk in Eindhoven, de Sint-Petruskerk in Oirschot en de Sint-Lambertuskerk in Wouw. Als componist schreef hij kamermuziek, koorwerken, liederen, orgel- en pianowerken. Zijn muziek is grotendeels tonaal en geschreven in een gematigd eigentijds klank-idioom. Hoewel het voor hem geen vooropgestelde uitgangspunten zijn, spelen toegankelijkheid en speelbaarheid wel een belangrijke rol in zijn composities.
Zijn composities zijn integraal opgenomen in de Collectie Brabantse Componisten van de Brabant-Collectie van de universiteitsbibliotheek van Tilburg University. Hij was lid en later voorzitter van het bestuur van de Vereniging van Componisten in Noord-Brabant.
Wie meer wil weten over Aldert Winkelman kan terecht op zijn website:
www.aldertwinkelman.nl.

Aanstaande zaterdag zal hij werken ten gehore brengen van de achttiende eeuwse componisten John Stanley, Michel Corrette, Johann Christopher Kellner, James Hook en de negentiende eeuwse componist Louis James Alfred Lefébure-Wély.

Het volledige programma ligt zaterdag voor u klaar bij de ingang van de kerk.
Sint Servatiuskerk, Inloopconcert

Tip de redactie!