neptunes 58 schijndel

Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus werden in Heerjansdam de Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen gehouden. Neptunus ’58 kwam met drie zwemmers in actie.

Puck Bakker mocht zaterdagochtend als eerste het water in voor de 2500 meter vrije slag bij de meisjes junioren. De dertienjarige zwemster zwom nog nooit verder dan een kilometer in het open water in wedstrijdverband. Door de flinke wind waren er met name op de terugbaan behoorlijke golven. De jonge zwemster wist de race te volbrengen na 53 minuten en 35.95 seconden. Ze eindigde daarmee als zestiende van Nederland. Rob van de Ven zwom de 2000 meter schoolslag bij de masters. In de golven wist hij met een verbetering van zijn snelste tijd met zo’n twintig tellen als vierde aan te tikken bij de heren 40-49 jaar, op zo’n twee minuten van het podium. Sandra Schellekens startte op de 1000 meter vrije slag voor masters. Deze afstand telde niet als Nederlands Kampioenschap. Ook Sandra had het met name op de terugweg erg zwaar door de weer opstekende harde wind en eindigde na ruim negentien minuten als zevende bij de dames 30-39 jaar.

Een dag later was de wind afgenomen en was het water een stuk vlakker. Rob startte op de 3000 meter schoolslag bij de heren senioren (18 jaar en ouder). Het was de eerste keer dat hij deze afstand zwom. Dat de omstandigheden een stuk beter waren dan 24 uur eerder bleek wel: na twee van de drie rondes (van elk één kilometer) was hij sneller dan de eindtijd op de 2000 meter schoolslag op zaterdag! Uiteindelijk tikte Rob aan na 1 uur, 3 minuten en 54.70 seconden. Daarmee eindigde hij als zevende. Terwijl Rob met zijn laatste ronde bezig was, mocht Sandra het water in voor de 3000 meter vrije slag bij de masters, een afstand die ze vier jaar geleden voor het laatst zwom. Na 53 minuten en 29.65 seconden werd ze daarmee negende van Nederland bij de dames 30-39 jaar. Haar gemiddelde kilometertijd was nu 17.49 minuten, maar liefst 1 minuut en 20 seconden sneller dan op zaterdag!

De drie zwemmers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Nederlands Kampioenschap en zagen hun trainingsarbeid van de afgelopen maanden beloond met mooie resultaten. Puck, Rob en Sandra zullen samen met enkele clubgenoten van eind augustus tot medio september deelnemen aan de vier Brabantse open water wedstrijden.
Neptunus-11082019
Op de foto vlnr: Sandra Schellekens, Puck Bakker en Rob van de Ven
Tip de redactie!