logo wielervereniging schijndel

Drie wielrensters die afgelopen jaren bij WV Schijndel hun opleiding hebben gehad zullen met ingang van 2021 de overstap gaan maken naar Team Parkhotel Valkenburg. Lieke Nooijen, Femke Gerritse en Julia van Bokhoven zullen de komende twee jaar uitkomen voor dit team. Team Parkhotel Valkenburg is een continental team met een zeer aantrekkelijk internationaal wedstrijdprogramma. Het team, wat dit jaar een samenwerking aan ging met het U23 vrouwen team van WV Schijndel Stanza Die Making, herbergt al twee leden van WV Schijndel, de gezusters Karlijn en Sylvie Swinkels.

Zowel Nooijen, Gerritse en Van Bokhoven lieten de afgelopen jaren vanaf de junior-vrouwen tot aan de eerstejaars belofte vrouwen de nodige progressie zien. Nooijen werd in 2019 3de op het WK op de weg bij de junior-vrouwen terwijl Gerritse dat jaar Nederlands Kampioene werd. Dit drietal krijgt nu de kans om bij Team Parkhotel Valkenburg zich verder te ontwikkelen.

Voor Wielervereniging Schijndel is dit het bewijs dat men enkele jaren geleden met het investeren in het vrouwenwielrennen een goede keuze gemaakt heeft. Het opleidingstraject heeft in deze nadrukkelijk zijn vruchten afgeworpen.

WV-Schijndel-wielerbaan
Tip de redactie!