Gemeente onderzoekt behoeften sporters met beperking

logo Gemeente Meierijstad

In Meierijstad geloven we in de kracht van sport. Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. Er zijn inwoners die hier wat meer hulp bij nodig hebben. Bijvoorbeeld inwoners met een fysieke of verstandelijke beperking of ouderen voor wie het geen vanzelfsprekendheid is om nog te sporten of bewegen. Uit onderzoek blijkt dat deze veelzijdige doelgroep minder sport in vergelijking met inwoners zonder beperking. De gemeente Meierijstad wil graag weten hoe dat komt om er op in te kunnen spelen.

Behoefte-inventarisatie via vragenlijst

De gemeente vraagt inwoners met een fysieke of verstandelijke beperking of ouderen voor wie het geen vanzelfsprekendheid is om te sporten of bewegen om een vragenlijst in te vullen. Ook welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen helpen om deze vragenlijst te verspreiden. Hiermee worden de wensen, belemmeringen en kansen in kaart gebracht. De vragenlijst kan tot 30 november worden ingevuld en is te vinden via https://nl.surveymonkey.com/r/UnieksportenMeierijstad.

Wij stellen uw input zeer op prijs en verloten daarom 3 van de enquête! De Sportraad Meierijstad is als adviesorgaan betrokken bij het ontwikkelen van de plannen.
Tip de redactie!