Gemeente Meierijstad – Ken je raadslid – Mirjam van Esch

In deze rubriek stelt een raadslid zich voor aan de inwoners van Meierijstad. Deze week Mirjam van Esch (54) uit Schijndel. Zij is sinds 1 januari 2017 raadslid namens Hart voor Schijndel. Dat Mirjam zich met politiek bezighoudt is niet vreemd. Zij zegt daarover: “Ik ben vanaf de middelbare school politiek bewust en geïnteresseerd in onze samenleving. Ik denk mee en wil invloed uitoefenen op mijn leefomgeving. Leuk is dat je van veel zaken op de hoogte raakt en veel mensen leert kennen die je anders niet zomaar zou tegen komen. En het mooiste is om dat in je geboorte- en woonplaats te kunnen doen.” Zij vindt het bijzonder om deel uit te maken van het hoogste politieke orgaan van de gemeente ook al brengt dit een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Wetenschappelijk bureau

Mirjam wil deze raadsperiode het verschil maken op het sociaal domein, zowel wat werk, zorg en jeugd betreft. Dit doet ze goed voorbereid. Ze is van mening dat je nooit iets zomaar voor lief aan moet nemen. “Dat bij alle stukken die je voorgelegd krijgt je altijd denkt: “Is dat zo?” en dat je dan op onderzoek uitgaat.” Voor de fractie van Hart voor Schijndel is zij degene die alles leest, dingen uitzoekt en op zoek gaat naar onderbouwingen. Ze wordt dan ook getypeerd als ‘het wetenschappelijk bureau’ van de partij.

Oproep

Mirjam wil bereikbaar zijn voor burgers en hen de weg wijzen als ze vragen hebben. Ze wil graag dat de politiek in Meierijstad toegankelijker wordt voor inwoners. “Als men weet welke zaken er spelen en hoe er invloed uitgeoefend kan worden, dan heb ik het als raadslid goed gedaan.” Ze wil over allerlei onderwerpen samen met de inwoners de beste keuzes maken. Zij roept hen op om mee te praten. ‘Spreek in’ tijdens een vergadering als je een lans wilt breken voor een bepaald onderwerp. En sluit je aan bij een partij.”

Wie zitten er in de raad?

Wilt u weten wie er allemaal in de gemeenteraad zitten? Ga dan naar www.meierijstad.nl/gemeenteraad.

Meierijstad, Raadslid, Mirjam van Esch, Hart
Tip de redactie!