Wedstrijdverslag: Avanti’31 vergeet te winnen in Boekel

Logo_sv_avanti_31Avanti’31 heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting met Boekel Sport. Na een 1 – 2 voorsprong bij rust stond er na 90 minuten een 3 – 3 uitslag op het scorebord

Avanti’31 begon voortvarend aan de wedstrijd. In de 3e minuut was het Geert van Heeswijk die een schot vlak langs de paal zag verdwijnen. Niet veel later spatte een doelpoging van Sam Habraken op de paal. Voor de vele Avanti’31-supporters langs de lijn was het wachten op de 0 – 1 maar zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. De eerste vlotte aanval leverde namens Nick Schuijers de 1 – 0 op voor Boekel Sport. Avanti’31 bleef het beste van het spel houden en kreeg in de 27e minuut loon naar werken. Stan van de Hurk ging op rechts goed door en leverde een puike voorzet af die door Fabian Koenen binnen werd gekopt. Avanti’31 bleef de aanval zoeken en werd in de 37e minuut beloond. Na een mooie aanval over een aantal schijven schoot Geert van Heeswijk tegen keeper Nick van Hoof aan, waarna Sam Habraken in de rebound de 1 – 2 binnenschoot.
Wat er in de Boekelse thee heeft gezeten zullen we nooit weten, maar 5 minuten na rust had Boekel Sport de achterstand omgezet in een 3 – 2 voorsprong. Noud van Stiphout en Tim Schuijers straften twee momenten van onoplettendheid in de Avant’31 verdediging af.
Trainer Henry van Wanrooij wisselde in de 60e minuut Luke Veroude voor Jody van der Burgt. Hierdoor kwam er meer vuur in het spel van Avant’31. Het duurde echter tot de 71e minuut voordat Avanti’31 op gelijke hoogte kwam. Koen van Engeland werd in het strafschopgebied onderuit gelopen en scheidsrechter Kolenberg wees resoluut naar de stip. Voor Geert van Heeswijk was het daarna een koud kunstje om de 3 – 3 op het scorebord te zetten. In het restant van de wedstrijd kreeg Avanti’31 nog een aantal grote kansen om met winst uit Boekel te vertrekken. Ook Boekel Sport kreeg vlak voor de tijd nog een grote kans om de overwinning uit het vuur te slepen. Het bleef uiteindelijk 3 – 3 wat voor Avanti’31 toch een teleurstellende uitslag was. De toeschouwers langs de kant hebben in ieder geval een prima en sportieve wedstrijd gezien.

Volgende week speelt Avant’31 een thuiswedstrijd. Tegenstander is FC Schadewijk. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur