De samenwerking tussen gemeente Meierijstad en Sportraad Meierijstad (SRM) is nu officieel bezegeld. Wethouder Coby van der Pas en voorzitter van de SRM, Rolf de Jong ondertekenden woensdagmiddag de samenwerkingsovereenkomst.

De gemeente en de SRM werken al nauw samen als het gaat om het sportbeleid van Meierijstad.

Wethouder Coby van der Pas:” En daar zijn we blij mee, want samen bereik je het meest. En er ligt een stevige opdracht. We werken samen aan een nieuwe sportbeleid en harmonisatie van de sportsubsidies.  Een mooi resultaat is het concept voor de sportnota, die er nu ligt. Dat is een echte teamprestatie! Wat helpt is ons gemeenschappelijke doel. En dat is sport en bewegen in Meierijstad voor zoveel mogelijk inwoners op een sportieve manier en met plezier.”

Voorzitter SRM Rolf de Jong: “Sport heeft een grote sociale en economische waarde en wij vinden het fantastisch om alle mensen in Meierijstad meer ruimte voor sport en bewegen te bieden, zowel via georganiseerde sportverenigingen als op eigen gelegenheid. Van jong tot oud, en uiteraard ook de minder valide sporters. Daarmee draagt sport heel goed bij aan deze mijlpalen van Meierijstad: participatie, gezondheid en leefbaarheid.”

Sportraad Meierijstad (SRM)

De Sportraad bestaat uit 11 bestuursleden en vertegenwoordigt in Meierijstad zo’n 150 sportclubs en –verenigingen, 5.000 vrijwilligers en 25.000 sportleden. De raad is het eerste aanspreekpunt voor de gemeente en geeft, gevraagd en ongevraagd, advies op allerlei sportvlakken.

 

Tip de redactie!