Geld&Zo is de naam van het nieuwe inlooppunt voor inwoners van Schijndel. Iedereen met een vraag over geld en formulieren kan er vanaf 13 november gratis terecht. Het inlooppunt is een samenwerking tussen Juvans, Lumens, MEE, ONS welzijn en Welzijn De Meierij. Geld&Zo is gevestigd bij Welzijn De Meierij in ‘t Spectrum, Steeg 9f in Schijndel. De openingstijden zijn: dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur en donderdagochtend van 09.00-11.30 uur. Binnenkort komt ook de website in de lucht: www.geld-zo.nl.

Enige tijd geleden is in Eindhoven een soortgelijk bewonersinitiatief gestart met ondersteuning van Lumens. Dit is erg succesvol. Het idee is uitgebreid met de kennis van MEE over de inzet van ervaringsdeskundigheid. En aangepast naar de lokale situatie in Schijndel. Vrijwilligers met ervaring op het gebied van geldzaken en ingewikkelde formulieren helpen met bijvoorbeeld het op orde brengen van papieren, het invullen van formulieren, het aanvragen van regelingen en bij achterstand in het betalen van rekeningen. Tijdens de inloopuren van Geld&Zo zijn medewerkers van Juvans en Welzijn De Meierij aanwezig om de vrijwilligers te ondersteunen als dit nodig en gewenst is. Sociaal Raadlieden van ONS welzijn zijn bereikbaar voor telefonisch advies.

Op 8 november was de officiële aftrap van Geld&Zo. Voor een terugblik op de openingsbijeenkomst kijk op https://www.meedemeentgroep.nl/geld-en-zo.
Tip de redactie!