Geen “Omloop van Meierijstad” in 2019

logo wielervereniging schijndel

Er komt dit jaar geen “Omloop van Meierijstad” . Dit besluit heeft het bestuur van Wielervereniging Schijndel moeten nemen. Deze wielerwedstrijd stond gepland stond op zondag, eerste Pinksterdag 9 juni.  Het bestuur van de Wielervereniging was vol ambitie om deze klassieker voor nieuwelingen en nieuweling-meisjes/junior-vrouwen te organiseren. In de afgelopen maand is echter gebleken dat de kosten van dit evenement snel opliepen door de eisen die worden gesteld aan de begeleiding en beveiliging van deze wielerwedstrijd. Het bestuur vindt dit ook begrijpelijke eisen want veiligheid van de renners en rensters staat voorop.

Begeleiding door de politie, zoals in het verleden gebeurde bij dergelijke evenementen, gebeurt niet meer. De kosten van de professionele begeleiders en -verkeersregelaars staan naar de mening van het bestuur niet in verhouding tot de uitgaven die de vereniging maakt voor het uitgebreide nationale en internationale wedstrijdprogramma welke aan leden geboden wordt en andere evenementen zoals “Omloop van Schijndel – GP Jozon” en “Output Jeugdronde van Schijndel”.

Het groeiende ledenaantal van de vereniging brengt ook met zich mee dat er op verantwoordelijk wijze met het beschikbare budget omgegaan dient te worden. Continuïteit van de vereniging staat voorop, daarom is de vereniging ook al jaren een van de grootste verenigingen van Nederland met goede begeleiding, goed wedstrijdprogramma en sinds vorig jaar ook een prima accommodatie. Het bestuur rekent dan ook begrip dat het dit besluit heeft moeten nemen.

WV-Schijndel_Omloop-Meierijstad
Tip de redactie!