Het feestjaar ‘Meierijstad Celebrates Food’ gaat ook na de zomervakantie volop verder. Zo is eind augustus het festival Foodstock aan de Noordkade, in september het Food & Fashion festival in Sint-Oedenrode en in oktober de Keukenbazen Battle. En nog steeds melden inwoners en organisaties zich aan met initiatieven. Het food- en feestjaar blijft daarmee springlevend.

Het foodjaar blijkt een vruchtbare bodem voor tal van activiteiten en evenementen in onze gemeente. In de eerste helft van het feestjaar was er onder meer een wereldlunch; een lezing over de historie van eetgewoonten, een musical van Phoenix Cultuur en een festivalattractie “Food Circus Magnifi que’. Ook waren er tentoonstellingen: Bizar Bazar aan de Noordkade; Voedsel voor de geest in het Jan Heestershuis en Nature Morte – Still live in ’t Spectrum. Daarnaast speelden ondernemers in op het foodjaar met onder meer aspergediners, wijnproeverijen en culinaire fi ets- en wandeltochten.

Meierijstad Celebrates Food had in maart een glanzende start met de Brabantbrede opening aan de Noordkade en de maand van de verspilling die op initiatief van Bob Hutten tot stand kwam. Uit onze gemeente kwamen maar liefst twee van de tien themamaanden. Ook ‘Eet je Beter’, het thema van de maand mei, was van Meierijstadse bodem. Chef-kok Robert Danse van Maison van den Boer trok met een foodtruck door Brabant om de relatie tussen goede voeding en gezondheid onder de aandacht te brengen.

Er was tot nu toe volop aandacht voor Meierijstad Celebrates Food in de media. Niet alleen lokaal en regionaal. Internationale bloggers en vloggers bezochten de Noordkade en reportages over het foodjaar – ook in onze gemeente – verschenen onder meer in de Spaanse krant El Pais en de Gazet van Antwerpen. Wil je meer weten over Meierijstad Celebrates Food of wil je een activiteit of een evenement aanmelden of organiseren? Kijk dan op: www.dismeierijstad.nl of www.brabantcelebratesfood.com.

Eten, Groenten
Tip de redactie!