Ook dit jaar wordt weer de lekkerste Bal gehakt gekozen door een jury bestaande uit de winnaar van 2017 Marco Jurriëns van Keurslager Horst, branche erkende meesterslager Wouter van der Veen en tv-chef Sandra Ysbrandy. Er zijn dit jaar 73 inzendingen, waaronder de bal gehakt van Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel. Bij de keuring is de jury op zoek naar de meest smaakvolle bal met een ambachtelijk karakter. Alle 73 gehaktballen worden anoniem gekeurd en uiteindelijk worden de 10 smakelijkste gehaktballen gekozen voor de finale. Het goede nieuws is dat de ingezonden gehaktbal van Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven tot 1 van de 10 lekkerste ballen gehakt is gekozen.

Top tien

De top 10 is als volgt (op alfabetische volgorde achternaam):

Slagerij Christiaanse, Leidschendam
Specialiteiten Slagerij J. Hemmen, Onstwedde
Keurslagerij Van Hest, Goirle
Kwaliteitsslagerij Jos Huisman, Deventer
Keurslager Jongmans, Klundert
Slagerij Smit, Ternaard
Keurslagerij Marco van Strien, ’s Gravenmoer
Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel
Slagerij C. Verhoef, Almere Haven
Keurslagerij M. van de Weg, Genemuiden
Finale

Op 25 oktober aanstaande vindt de finaleronde voor deze slagers plaats. Voor die tijd zal een mysterieshoppper nog een aankoop komen doen.

De prijsuitreiking vindt plaats op de Slavakto op 6 november.

Gehaktballen




Tip de redactie!