Filmclub Schijndel vertoont ‘Tonio’ in het City Theater

Filmclub Schijndel

Als twee ouders geconfronteerd worden met de plotselinge dood van hun enige zoon, proberen beiden op eigen wijze te voorkomen dat hun levens in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Op dinsdag 4 april vertoont filmclub Schijndel de indringende speelfilm ‘Tonio’, een boekverfilming naar de gelijknamige roman van A.F.Th. v.d. Heijden.  

Op Eerste Pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politieagenten en artsen. Hij reconstrueert het leven van zijn zoon tijdens een radeloze queeste naar zin en betekenis.

Filmclub Schijndel, dinsdag 4 april in het Citytheater, aanvang om 20.30 uur. Reserveren voor deze film is niet nodig. Voor leden is de toegang gratis, niet leden betalen 7,50 euro.

Tip de redactie!