Film van oud Schijndelnaar Peter van Houten in Podiumzaal

Logo Filmclub Schijndel

Zondagmiddag 19 mei vertoont Filmclub Schijndel de film ‘Miel-Emile’ van oud Schijndelnaar Peter van Houten in de Podiumzaal van ’t Spectrum. Cineast Peter van Houten behaalde met zijn film de top 10 van beste film tijdens het International FilmFestival Rotterdam (IFFR) 2019. Tevens is het bijzonder dat Jac van Houten, de broer van Peter, de voorzitter en een van de programmeurs is van Filmclub Schijndel. Op zondag 19 mei komen de twee broers samen, de een als cineast de andere als programmeur.

De film

Miel is de zoon van een kinderrijke familie uit Vlaanderen. De familie vertrekt na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, om daar het paradijs te omarmen. De dictatoriale, gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Via de ‘innerlijke monoloog’ van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, vernemen we de verstrekkende gevolgen van dat avontuur en krijgen tegelijkertijd een inkijk in zijn complexe privé leven van nu. In de brieven van de moeder van Miel (voice-over door de kleindochter), wordt het romantische idee van het leven aldaar verbrijzeld door haar woorden.

Lunch + film

Om een extra tintje aan dit gebeuren te geven zal er voorafgaand aan de film een lunch zijn. Aanvang lunch is om 13.00 uur en de film start om 14.00 uur. Kaarten voor lunch + film zijn tot 15 mei aan te vragen en te betalen via de website www.schijndelfilm.nl bij de film ‘Miel-Emile’. Lengte van de film is 145 minuten en zal zonder pauze worden vertoond.

Na afloop zal Peter van Houten vragen en opmerkingen van het publiek beantwoorden .

Toegangsprijs voor leden van de Filmclub is 6,5 euro en voor niet-leden 8 euro. Voor de lunch wordt 8 euro gerekend. Reserveren voor alleen de film is niet nodig.
Filmcub Schijndel, Peter van Houten en hoofdrolspelers_Miel-Emiel

Tip de redactie!