Alda Gloudemans, nieuw burgercommissielid voor HIER

Mari van de Aalsvoort, fractievoorzitter van HIER,  is verheugd om te laten weten dat hij Alda Gloudemans als burgercommissielid mag mogen verwelkomen in zijn fractie.

Tijdens de raadsvergadering van 25 juni is het dan eindelijk zover en zal Alda officieel worden geïnstalleerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Alda in de raadsvergadering van 19 maart zou worden voorgedragen. Maar de raadsvergaderingen zijn sinds begin maart, door de coronacrisis, afgezegd of anders vormgegeven.

Een burgercommissielid moet door de raad met behulp van schriftelijke stemming en onderzoek van geloofsbrieven aangenomen worden en dan door de voorzitter van de raad worden geïnstalleerd.

Alda, woonachtig in Zijtaart is een oude bekende voor de politiek. In voormalig gemeente Veghel was ze raadslid voor Hart van Veghel. Ze heeft in de vorming van Team actief deelgenomen in diverse werkgroepen. En ook bij HIER is zij een trouw lid en geeft gevraagd en ongevraagd advies  richting de fractie.

Alda is heel actief in Zijtaart, zoals bij de tennisvereniging en muziekvereniging Sint Cecilia. Maar zeker ook bij de dorpsraad Zijtaart en in het bijzonder op zorg en welzijn kunnen ze op haar steun rekenen. Voor zorg en welzijn heeft ze met een werkgroep de sociale kaart zorg en welzijn Zijtaart ontwikkeld en is ze nog volop actief voor de stichting “Vrienden van Dementievriendelijk Meierijstad”. Kortom Alda staat middenin de samenleving. De fractie van HIER is blij met Alda als fractielid en zien uit naar verdere samenwerking. Ze zal namens en in de fractie vooral betrokken zijn bij onderwerpen in het sociale domein.

Tip de redactie!