Zaterdag 25 november 13.00 uur

De fietsroute ‘De Bevrijding van Schijndel’ is een unieke beleving van een lezing met een fietsroute over een van de roemruchte periodes van de geschiedenis van Schijndel: de bevrijding van Schijndel tijdens september en oktober 1944.

Zaterdag 25 november om 13.00 uur word je verwacht in de VVV, gevestigd in Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17 in Schijndel. Hier krijg je een PowerPoint presentatie en geeft Dirk  Paagman je een uiteenzetting over het programma van deze middag. Daarna vertrekt  de groep voor een fietstocht van ruim 2 ½ uur.

Tegen 17.00 uur is de tocht afgelopen.

Deelname kost € 20,– per persoon, dit is incl. kopje koffie/thee, een flesje water en een versnapering voor onderweg. Je draagt hiermee bij aan de publicatie van het boek.

Aanmelden

Aanmelden kan bij VVV Schijndel, Pompstraat 17, geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. T: (073)549 22 76, E: bkeetels@meierijstad.nl

Bij een minimum van 8  personen gaat de fietstocht door. De dag van tevoren krijg je hierover bericht.

Fietstocht De Bevrijding van Schijndel

Dirk Paagman, docent geschiedenis en historicus, zal je als sergeant van de

5th Queen Own Cameron Highlanders meenemen op een intrigerende reis langs de plekken in en rond Schijndel waar de Amerikaanse 101e Airborne Division en de Britse 51e Highland Division een bloedige strijd voerde tegen de Duitsers.

Door de lezing en de fietstocht beleef je niet alleen een historisch avontuur, het geeft je tevens het totaalbeeld over de bevrijding van een frontdorp vanaf operatie Market Garden tot de bevrijding van midden- en oost-Brabant tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Boek De Bevrijders van Schijndel

Dirk Paagman heeft een boek geschreven over Schijndel in de Tweede Wereldoorlog. Om publicatie hiervan te realiseren zoekt hij manieren om dit te financieren, zoals het geven van o.a. fietstochten.  De opbrengst van deze fietstochten komt geheel ten goede aan de totstandkoming van het boek. In 2018 hoopt Dirk Paagman zijn boek uit te brengen.

In het najaar van 2017 zijn verschillende middagen gepland waarvoor  individuele deelnemers zich kunnen aanmelden. Uiteraard kan Dirk ook op verzoek een fietstocht organiseren voor een groep. Wil je  een wandeltocht i.p.v. een fietstocht is dat geen probleem.

 

Tip de redactie!