Fay Sanders wint Meierijstadse voorleeswedstrijd

Fay Sanders van basisschool ‘t Ven uit Veghel heeft de Meierijstadse finale van de voorleeswedstrijd gewonnen. Ze nam het op tegen drie andere kampioenen uit Schijndel, Sint-Oedenrode en Mariaheide. De gemeentelijke finale werd donderdagavond gehouden in de Raadzaal van Bibliotheek Veghel. De winnaar zal binnenkort Meierijstad vertegenwoordigen in de halve Brabantse finale in Goirle.

De vier kandidaten werden door presentatrice Annelies van Uden één voor één naar voren geroepen. De deelnemers lazen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury bestond uit wethouder Rik Compagne, voormalig voorleeskampioen Ceyda Acar, basisschoolleerling Thalyz Wau en Natasja de Groot namens de Bibliotheek.

Fay las een fragment voor uit het boek Het meisje in de rode bus van Nienke Hagemeijer en Aby Hartog. De jury was erg onder de indruk van Fays mooie voorleesstem en het spannende fragment dat ze gekozen had. Naast een ticket voor de volgende ronde won Fay ook een mooi boekenpakket dat beschikbaar gesteld werd door Wim Schellen.
Tip de redactie!