Energiecoöperatie schenkt ledlampen aan Voedselhulp Schijndel

Energie Coöperatie Meierijstad schenkt 150 ledlampen aan Voedselhulp Schijndel. Elk voedselpakket dat de instantie uitdeelt bevat deze week 4 ledlampen. Een duurzaam cadeau voor de Schijndelse gezinnen die onder of rond de armoedegrens leven.

“De ledlampen zijn ter vervanging van de lampen die thuis het meest gebruikt worden”, legt voorzitter van de energiecoöperatie Paul Pöttgens uit. “Denk dan aan de keukenlamp, lamp boven de eettafel en lampen in de huiskamer bijvoorbeeld. Met ledlampen verbruik je minder stroom en valt je energierekening dus lager uit. Goed voor het milieu én voor de portemonnee.” Als een gezin gloeilampen vervangt door de ledlampen, bespaart ze dat zo’n 35 euro per jaar.

Blij met de gift

De coöperatie vindt duurzaamheid belangrijk, ook voor minima die weinig of geen financiële middelen hebben om te investeren in bijvoorbeeld energiezuinige maatregelen. De Vincentiusvereniging, waar Voedselhulp Schijndel onderdeel van uitmaakt, is blij met de gift. “Wij kunnen onze klanten een extraatje geven in hun wekelijkse voedselpakket, iets waar ze veel aan hebben en dat ze geld bespaart”, zegt bestuurslid Manon van Dinther.

Nieuwe naam

Onlangs veranderde Energie Coöperatie Schijndel de naam in Energie Coöperatie Meierijstad, om de initiatieven en inspiratie voor een groene, duurzame samenleving door te kunnen trekken naar alle kernen van Meierijstad.
Tip de redactie!