Eerste ambassadeur Dementie vriendelijke gemeente Schijndel

dvgpinVorige week is de eerste onderscheiding uitgereikt voor ambassadeur van Dementie vriendelijke gemeente Schijndel aan Henri van Boxmeer (directeur cluster Schijndel van Laverhof). Cluster Schijndel van Laverhof bestaat uit St. Barbara en het Mgr. Bekkershuis. St. Barbara biedt zorg met verblijf en behandeling aan somatische en/of psychogeriatrische cliënten. Het Mgr. Bekkershuis biedt wonen met zorg en behandeling aan cliënten met dementie en lichamelijke aandoeningen of beperkingen. Ook kunt u bij het Mgr. Bekkershuis ‘verzorgd wonen’, waarbij u een appartement huurt en gebruik kunt maken van onze zorg- en dienstverlening.

De komende jaren zal het aantal mensen met dementie flink toenemen. Dementie vraagt daarom onze aandacht. De verwachting is dat in de gemeente Schijndel in 2020 circa 444 mensen een vorm van dementie hebben en dat circa 1000 mensen mantelzorger zijn voor een naaste met dementie. Daarom wil de gemeente Schijndel een dementievriendelijke gemeente zijn.

Het ideaal is dat mensen met dementie en hun families een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden en kunnen meedoen, zo lang als dat mogelijk is. Dat vraagt om een positieve benadering van iedereen in onze Schijndelse samenleving.Steeds vaker zullen mensen met dementie tussen ons wonen. Zij kunnen onze buren, onze klant, onze sportvriend zijn.

Deze kwetsbare mensen het gevoel geven dat er aandacht voor hen is en dat zij nog meetellen, maakt Schijndel een dementievriendelijke en mensvriendelijke gemeente.

Henri van Boxmeer was erg verrast en wilde graag als “ambassadeur” van DVG Schijndel in 2017 ons doel uitdragen. Hij zegde toe dat hij de PIN zeer zeker met eer zal dragen.

logo

 

Tip de redactie!