De verbouwing van het voormalige gemeentehuis van Schijndel kan van start gaan

Afgelopen woensdag 16 oktober was er een pers moment in het gemeentehuis van Meierijstad. Hierbij werd bekend gemaakt dat gestart gaat worden met de verbouwing van het voormalige gemeentehuis van Schijndel.

Tekst loopt verder onder de foto

ondertekening gemeentehuis schijndel

Op woensdag middag werden door de gemeente Meierijstad en de Firma Hazenberg uit Vught de handtekeningen gezet voor de verbouwing van het oude gemeentehuis van Schijndel. Het gebouw gaat voor 2,1 miljoen euro verbouwd worden. In het pand komen de bibliotheek, een servicepunt van de gemeente Meierijstad een deel van de kunst collectie en een multifunctionele trouwzaal.

Hierdoor blijft het echt een gebouw voor de gemeenschap. Zo kun je er terecht om kunst te bekijken, een boek te lenen of bijvoorbeeld je id-kaart ophalen.

Er zal een scheiding plaats gaan vinden tussen het oude en het nieuwe gedeelte. Zo zal de huidige entree en het tussenstuk gesloopt gaan worden. Tegen het einde van het jaar zal gestart worden met de sloop van het tussengedeelte.

Tekst loopt verder onder de foto

gemeente en managers

Het voormalige gemeentehuis wordt sinds de sluiting in 2017 tijdelijk bewoont. Uit het oude gedeelte zijn de meeste huurders nu al weer uit. Het nieuwe gedeelte zal nog wel tijdelijk bewoont blijven.

In het nieuwe gedeelte zal de Schijndelse bibliotheek binnenkort haar tijdelijk intrek nemen. De Bibliotheek is nu nog gevestigd aan de Hoofdstraat, maar het huurcontract wordt niet meer verlengd. Dit is dan het laatste tijdelijke onderkomen voordat de definitieve verhuizing ingezet gaat worden naar het oude gemeentehuis.

Volgens de planning zal het oude gemeentehuis in oktober 2020 worden opgeleverd. Hierna zal het gebouw helemaal ingericht moeten worden. Volgens de planning zal de opening eind 2020 of begin 2021 zijn.

Er wordt ondertussen gewerkt aan de plannen voor het voormalige kantoorgedeelte. Dit gedeelte zal worden verkocht. Op deze plek zullen dan woningen en mogelijk een hotel of bed en breakfast komen aan de marktzijde.
Tip de redactie!