Wedstrijdverslag: Avanti’31 scoort drie keer en gaat toch zonder punten naar huis

Logo_sv_avanti_31

Ondanks drie doelpunten van Mauro Brus heeft Avanti’31 zondagmiddag geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Nooit Gedacht. De beslissing viel pas vier minuten voor tijd, toen de bal voor de tweede keer in de wedstrijd op de penaltystip ging. Die beslissing was omstreden. Los van de discussie of het wel of niet opzettelijk hands was, ook in de ogen van een aantal niet Avanti-supporters was de handsbal buiten het strafschopgebied. In de slotminuut kreeg Geert van Heeswijk ook nog zijn tweede gele kaart na commentaar op de leiding.

De wedstrijd begon voor Avanti’31 slecht, want al na 3 minuten kon Casper Brus de bal uit zijn doel halen. Het was Bob van Iersel die de ruimte kreeg om een voorzet van de linkerkant uit de draai hard in te schieten. Nadat Nooit Gedacht in de 10e minuut de bal op de lat had geschoten, kwam Avanti’31 een minuut later op gelijke hoogte toen de bal na een corner uiteindelijk bij Mauro Brus voor de voeten viel. Tien minuten later was het opnieuw Mauro Brus die Avanti’31 met een mooi afstandsschot op voorsprong zette. Een paar minuten later was het alweer gelijk. Weer was het Bob van Iersel die een voorzet van de linkerkant tot een doelpunt kon promoveren en opnieuw toonde de verdediging van Avanti’31 zich bij dit doelpunt te afwachtend. Nadat aanvoerder Renzo Brus zich noodgedwongen moest laten vervangen door Jelle vd Eerden konden beide elftallen gaan rusten.

Nadat in de eerste helft Nooit Gedacht het betere van het spel had gehad, lag het initiatief in de tweede helft wat meer bij Avanti’31. Toch was het Nooit Gedacht dat weer op voorsprong kwam toen een overtreding van Robin Schakenraad werd bestraft met een penalty. Frank van Herpen liet Casper Brus kansloos. Avanti’31 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het duurde tot de 73e minuut voor die gelijkmaker ook viel. Het was opnieuw Mauro Brus die, nu met het hoofd, wist te scoren. Avanti’31 probeerde met het inbrengen van Toon vd Heijden de volle winst nog te pakken, maar kreeg vlak voor tijd een domper te verwerken toen de bal opnieuw op de stip ging. Frank van Herpen liet zich deze kans niet ontnemen en hij zorgde ervoor dat Nooit Gedacht de drie punten in Geffen hield.

Zeker gezien het wedstrijdbeeld van de tweede helft een zure nederlaag voor Avanti’31. Volgende week komt Boekel Sport op bezoek op sportpark de Molenheide. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.

Uitslagen gespeelde wedstrijden SV Avanti’31 week 42:

Rhode JO12-3Avanti'31 JO12-1010
S.V. Brandevoort JO13-1Avanti'31 JO13-101
TOP JO19-1Avanti'31 JO19-130
WHV JO9-1Avanti'31 JO9-2317
Nooit Gedacht 1Avanti'31 143
Avanti'31 2Gemert 205
UDI'19 VR2Avanti'31 VR123
foto avanti nooit gedacht
(C) Piet van Vorstenbosch
Tip de redactie!