Het VinCentje blijft gesloten tot 19 augustus

De kringloopwinkel van de Schijndelse Vincentiusvereniging (het VinCentje) is sinds maart gesloten. De afgelopen weken is intern druk overlegd over de mogelijkheden om de winkel weer te gaan openen. Helaas is het bestuur tot de conclusie moeten komen dat een heropening van het VinCentje op korte termijn nog niet mogelijk is. Dat heeft er mee te maken dat de vrijwilligers die in de winkel werken voor een groot deel behoren tot de risicogroep voor het coronavirus. Het lukt voorlopig niet om de winkel coronaproof in te delen en tegelijkertijd voor een veilige werkomgeving voor de vrijwilligers te zorgen.

De komende tijd wordt er gewerkt aan een herinrichting van de winkel waarbij we er van uitgaan dat we na de zomervakantie (half augustus) weer open gaan. Dit houdt wel in dat voorlopig ook de inname van goederen stop gezet is. We beschikken nu eenmaal niet over voldoende ruimte om goederen op te slaan. We vragen dan ook vriendelijk om voorlopig geen spullen buiten voor het hek neer te zetten.

Via de media en de facebook-pagina ’t Vincentje bekend maken vanaf wanneer er weer goederen aangeleverd kunnen worden.

De Voedselhulp en de Bijzondere Zorg gaan wel gewoon door:

Dat de winkel voorlopig nog gesloten is wil gelukkig niet zeggen dat de Vincentiusvereniging haar belangrijkste taak, ‘zorg voor kwetsbare mensen’ zoals het verstrekken van voedselhulp en het verlenen van bijzondere zorg, niet kan doorzetten. Net zoals in de afgelopen periode gaat men dan ook gewoon door met het wekelijks verstrekken van voedselpakketten.

Voor vragen over de VincentiusVereniging, de Voedselhulp en de bijzondere zorg kunt u terecht bij secretaris@vincentiusschijndel.nl. Meer informatie kunt u vinden op www.vincentiusschijndel.nl.
Tip de redactie!