Cursus Skinlelogie bij de Heemkundekring Schijndel

heemkunde-kring-schijndelOm de kennis van de geschiedenis van Schijndel levend te houden organiseert de Heemkundekring Schijndel op 5 dinsdagavonden in februari en maart de cursus Skinlelogie.

De Heemkundekring Schijndel verzorgt ook dit jaar weer een cursus over de geschiedenis van Schijndel. Het motto van de Heemkundekring Schijndel is: “Wie het verleden niet kent, weet niet waarom het heden er zo uitziet”. Om die kennis van het verleden van Schijndel te vergroten is er nu de cursus Skinlelogie. De cursus bestaat uit vijf dinsdagavonden in februari en maart van 19.30 tot 21.30 uur. De cursus zal verzorgt worden door Frans Abrahams, Ruud Hemelaar en Gerard van Kaathoven.

Invulling cursus Skinlelogie

Eerst wordt ingegaan op het unieke van Schijndel binnen de eigen en andere regio’s. De ontstaansgeschiedenis van het Schijndelse landschap wordt behandeld, evenals de wijze waarop onze voorouders dit gebied hebben ingericht. De archeologie van de streek wordt besproken, evenals de vraag waar men vroeger de kost mee verdiende. Natuurlijk hebben de Granaatweken tijdens WOII een grote plaats, maar ook andere aspecten van de geschiedenis van Schijndel komen aan bod: het boerenleven, de kerk en de industrialisatie. Iedere cursist ontvangt na afloop een getuigschrift.

Cursusavonden

De cursusavonden zullen op 12 februari, 19 februari, 26 februari, 12 maart en 19 maart in de Heemkamer van ’t Spectrum in Schijndel zijn. De cursus avond duurt van 19:30 tot 21:30. De totale cursus kost 35 Euro. Als u direct lid wordt van de Heemkundekring dan betaalt u 50 Euro in plaats van 60 Euro per jaar.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Jan Aalders secretaris van de Heemkundekring, Kortenaerstraat 60, Schijndel, tel. 073-5474566 email: jwaalders@kpnmail.nl.
Tip de redactie!