Logo Bibliotheek Meierijstad

De overheid gaat digitaal. Daarom organiseert Bibliotheek Meierijstad de cursus ‘Digisterker’ over de digitale overheid. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid, zoals DigiD en de online berichtenbox Mijn Overheid.

 De cursus Digisterker gaat over het aanvragen van een DigiD en het gebruik daarvan. Ook leert u hoe u handig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen. De cursus duurt drie ochtenden en wordt gegeven in de bibliotheken Veghel en Sint-Oedenrode. In het werkboek bij de cursus wordt gewerkt met voorbeelden van de website van de gemeente Meierijstad. Na afloop ontvangt u een certificaat.

De cursus is bestemd voor mensen die al met internet kunnen omgaan. Er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen per cursus. Zo kunnen we genoeg aandacht besteden aan vragen.

Geplande cursussen:

Bibliotheek Veghel: woensdagochtenden 3 april, 10 april en 17 april 2019

Bibliotheek Sint-Oedenrode: donderdagochtenden 4 april, 18 april en 25 april 2019

De cursustijden zijn van 09:30 – 11:30 uur.

De cursus is gratis. Het bijbehorende werkboek kost € 15,-, te betalen op de eerste cursusdag. U kunt zich aanmelden via www.bibliotheekmeierijstad.nl of aan de balie in de bibliotheek. Heeft u wel interesse, maar beschikt u nog niet over voldoende digitale vaardigheden? Dan kunt u in de bibliotheek terecht voor de cursus Klik & Tik.

Foto: Bibliotheek Meierijstad

 

Tip de redactie!