Coalitiepartijen omarmen plan voor verplaatsen kermis naar het centrum

logo-dorp-abs

 

 

 

De coalitiepartijen DORP-ABS, CDA en PvdA hebben zojuist onderstaand persbericht uitgegeven:

De coalitiepartners, DORP-ABS, CDA en PvdA, zien nu reële mogelijkheden om de kermis te verplaatsen van het evenemententerrein naar het centrum.

Het burgerinitiatief heeft het rapport aangeboden aan het college en de initiatiefnemers verdienen een pluim voor het vele werk wat verzet is.

In de zomerperiode hebben de initiatiefnemers, onder leiding van Roy van der Steen en in goede samenwerking met de gemeente, hard gewerkt aan het onderzoek.

Onderzoek is gedaan naar draagvlak bij de Schijndelse bevolking enerzijds en technische- financiële haalbaarheid anderzijds.

De coalitiepartijen zijn onder de indruk van de veelheid aan informatie die dit onderzoek heeft opgeleverd en vooral de bronnen die geraadpleegd zijn.

logo-cdaIn de aanbevelingen is vooral het idee om te komen tot een “kermis-werkgroep” die het burgerinitiatief om kan zetten naar een “nieuwe kermis” een goede, die we dan ook graag willen ondersteunen. Belangrijk daarbij is het aansluiten van kermisexploitanten en de rol van de kermismeester.

We hebben vertrouwen in dat de “kermis-werkgroep” voor de voorgestelde datum van 1 april 2017, alle voorwaarden kan omzetten in een goed en gedragen plan, zodat we op 08 juli 2017 de Schijndelse kermis in het centrum kunnen beleven.

Reacties van de coalitiepartijen:

Johan van Gerwen, CDA; Het woord kermis verwijst naar de traditie van dit evenement nabij de kerk. Het is fantastisch dat het burgerinitiatief van Roy van der Steen heeft opgeleverd dat het mogelijk is om de kermis naar het centrum te verplaatsen, alhoewel het tegemoet komen aan voorwaarden nog enig werk zal vergen. We hebben vertrouwen in dat met een goede samenwerking tussen partijen deze verplaatsing definitief gemaakt kan wordt”

logo-pvdaArie de Zwart, PvdA; Kermis in het centrum, ja graag. Wij waarderen het initiatief van Roy en het vele werk wat hij er in gestoken heeft. Een aantal open eindjes, zoals verantwoordelijkheid voor eventuele schade aan wegdek en communicatie met omwonenden dienen nog wel opgelost te worden.

Mari van der Aalsvoort, DORP-ABS; Ik ben onder de indruk van het vele werk wat deze groep “burgerinitiatief kermis” heeft verzet, de moeilijke zaken zijn benoemd en zullen verder geconcretiseerd moeten worden. Vragen over veiligheid, bereikbaarheid, kosten per attractie zullen onder andere beken moeten worden.

We zijn er nog niet maar we zien kansen en zien uit naar het “kermis-werkgroep” wat dit rapport verder gaat uitwerken en wensen ze alvast veel succes.

 

Tip de redactie!