Wereldkoor Betje Wolff uit Schijndel stond afgelopen zondag op het podium van poptempel Paradiso in Amsterdam.

Koor en muzikanten zorgden voor een spetterend optreden. Tussen alle, meest zwartgeklede, koren was Betje Wolff een vrolijke uitzondering.  Het zangplezier spatte er vanaf en het publiek genoot zienderogen. Dat dit optreden voor een welkome afwisseling zorgde, was duidelijk te merken aan het gulle applaus na afloop. Zelden kreeg het koor zoveel complimenten voor het enthousiaste, energieke optreden en de mooie uitdossing. De muzikale begeleiding van de eigen muzikanten heeft zeker ook bijgedragen aan dit succes.

Traditie

Voor de 33e keer werden de Paradiso Korendagen gehouden, dan kun je wel spreken van een traditie. Twee dagen lang traden 140 amateurkoren uit heel Nederland op in twee zalen.

Het moet een enorme organisatie zijn geweest en alles liep op rolletjes.  Koren uit heel Nederland, van Texel tot Gemert, waren te beluisteren en te zien. Ieder koor kreeg 15 minuten om te laten horen hoe leuk en fijn het is om te zingen; om te zorgen voor kippenvel of een brok in de keel.

Het repertoire was heel divers: van popnummers  tot renaissancemuziek en van shanty tot jazz. Ieder jaar melden zich zo’n 300 koren aan en nu had Betje Wolff het geluk om mee te mogen doen aan dit mooie evenement. Volgend jaar weer?

2019-01-20 Betje Wolff Paradiso Print-10 (1)
Foto: Winne Willems
Tip de redactie!