Buurtbemiddeling Meierijstad gaat officieel van start!!

logo welzijn de meijerij

Vier dit met ons mee en wees welkom op 16 mei om 16.00 uur.

Locatie: Lidwinahof 70 in Schijndel.

Blaffende honden, elke dag een mopperende buurman aan de deur en in de verte twee ruziënde buurtbewoners… Emoties kunnen hoog oplopen en het woonplezier binnen Meierijstad kan worden aangetast. Op een gegeven moment weten buren niet meer in alle redelijkheid het gesprek met elkaar te voeren…

Buurtbemiddeling

Dan is het tijd voor Buurtbemiddeling Meierijstad. Buurtbemiddeling is een gratis dienstverlening voor alle inwoners van Meierijstad die in conflict zijn met de buren. Getrainde buurtbemiddelaars worden ingezet om de buren weer om tafel te krijgen en het gesprek weer met elkaar te kunnen voeren. Samen naar oplossingen zoeken. Het heeft een positief effect op de sfeer in de straat of buurt. Een belletje naar de politie, of een klacht richting de gemeente is zo gedaan, maar denk eerst eens aan buurtbemiddeling! Dan is inzet van politie of een klacht richting gemeente of woningbouw niet altijd nodig.

Doelstellingen

Woonplezier, veiligheid en eigen kracht zijn de belangrijkste doelstellingen van buurtbemiddeling Meierijstad. Een goede samenwerking met elkaar binnen Meierijstad is belangrijk. En daarom willen we graag het glas met u heffen en als start ons symbolische lintje doorknippen op 16 mei om 16.00 uur in Het Gasthuis in Schijndel.

Iedereen is welkom! Laat wel even weten of u komt, dan weten wij op hoeveel mensen wij kunnen rekenen.

 

E-mail: E.vissers@welzijndemeierij.nl

Telefoon: 073-5441415

Het Gasthuis Schijndel
Tip de redactie!