Budoclub Schijndel zet jubilaris Bernie Vorstenbosch in het zonnetje

Het was 1 oktober 1979 toen Bernie voor het eerst de judomat betrad bij Budoclub Schijndel. Precies 40 jaar later werd ze afgelopen dinsdag daarvoor gehuldigd.

Tussen de judoka’ s van groep 2 en 3 sprak voorzitter Tom Dissel, Bernie in lovende bewoordingen toe.  Zo is hij trots en verheugd op het feit dat iemand al 40 jaar voor de club leeft. In de begin jaren als wedstrijdjudoka en later als assistent trainer. Sinds 1995 als trainer.

Bernie is niet alleen trainer maar staat ook aan de wieg van activiteiten als ouder kind trainingen, Japanse morgen en de vossenjacht. Ook op de zondagen is ze veelvuldig te vinden bij de regio toernooien om de jongste judoka’s de weg te wijzen in het wedstrijd judo.

Na de ontvangst van de bloemen en een attentie vertelde Bernie dat ze als klein meisje door haar ouders op judo gestuurd werd. Hier leerde ze voor zich zelf opkomen, durfde ze van zich af te bijten en gaf ze aan de kleinste judoka s aan dat judo een hele mooie sport is.

Ook haar man en kinderen, die ook alle 2 de judo sport beoefende, Haar dochter behaalde onlangs de zwarte band werden bedankt voor het feit dat ze soms ook wel heel veel met de judosport bezig was.

Uiteraard zijn wij meer dan trots op het feit dat Bernie al 40 jaar onderdeel uitmaakt van onze vereniging. Voorzitter Dissel hoopt dat de club de komende jaren nog veel op Bernie kan rekenen. In het bijzijn van de andere (assistent)  trainers, haar oud trainer, familie en leden van groep 6 werd er na afloop nog even teruggeblikt op 40 jaar lidmaatschap. Bernie namens de Budoclub nogmaals bedankt en gefeliciteerd.
Tip de redactie!