Filmclub Schijndel

Filmclub Schijndel vertoont op dinsdag 8 mei de boekverfilming ‘Die laatste zomer’ van Tatiana de Rosney in het City theater. De succesvolle schrijfster Rosnay brak internationaal door met haar bestseller ‘Haar naam was Sarah’.

De recalcitrante, veertigjarige Antoine verkeert in een moeilijke fase in zijn leven. Zijn werk als architect biedt geen uitdagingen meer, hij is verlaten door zijn vrouw, de relatie met zijn kinderen is gecompliceerd en hij heeft onenigheid met zijn zus Agathe. Zijn complexe karakter wordt veroorzaakt door zijn groeiende obsessie met de mysterieuze dood van zijn moeder 30 jaar geleden, een traumatische gebeurtenis die hij nooit heeft kunnen verwerken. Zijn vader heeft destijds het onderwerp als taboe verklaard en iedereen verboden over haar dood te praten. Antoine besluit dat het tijd wordt zijn verleden onder ogen te komen en de waarheid te achterhalen.

‘Die laatste zomer’ is een portret van een moderne familie, waarvan onderlinge relaties getekend zijn door familiegeheimen waarin liefde, leven en de dood centraal staan: een detective en familiedrama in een.

De filmvertoning start om 20.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Gratis voor leden van Filmclub Schijndel en niet-leden betalen 8.00 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de film, lidmaatschap en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl.

Tournage Boomerang, Filmclub Schijndel
Tournage Boomerang




Tip de redactie!