Bibliotheek Schijndel opent haar deuren in het centrum

Logo Bibliotheek Meierijstad

Op vrijdag 23 februari wordt de pop-up bibliotheek aan de Hoofdstraat 90 in Schijndel officieel geopend. De bibliotheek in ’t Spectrum is sinds 3 februari gesloten en in het pand aan de Hoofdstraat is hard gewerkt aan een tijdelijke, maar complete en sfeervolle bibliotheekvoorziening. Iedereen is van harte welkom tijdens het feestelijke openingsweekend.

Wethouder Menno Roozendaal opent op 23 februari om 12.00 uur officieel de pop-up bibliotheek. Omdat de bibliotheek het huis van verhalen is, is aan een aantal Schijndelnaren gevraagd hun verhaal over de bibliotheek op te schrijven. Tijdens de opening zal een van deze verhalen worden voorgelezen en is er livemuziek, verzorgd door Ellen van Geel.

Het openingsweekend wordt gevierd met een feestelijk programma. Op vrijdag is er een poëzie-jukebox en voor medisch-literair advies kan een recept worden gehaald bij de boekenapotheker. Op zaterdag 24 februari staat de grote rode Fiepbus voor de deur. In en bij de bus kunnen kinderen tussen 4 en 8 jaar spelletjes doen, tekenen, en nog veel meer. De Fiepbus staat helemaal in het teken van de bekende personages uit de kinderboeken van Fiep Westendorp, zoals Jip en Janneke en Pim en Pom. In de bibliotheek kunnen kinderen op de foto als een personage uit een kinderboek.
In de bibliotheek staat het hele weekend koffie en thee met iets lekkers klaar voor alle bezoekers.

Op de nieuwe pop-up locatie kan men als vanouds kranten en tijdschriften lezen, werken, boeken, tijdschriften en dvd’s lenen en is er een divers aanbod van cursussen en activiteiten. Meer informatie, over bijvoorbeeld de activiteiten en de openingstijden, is te vinden op www.bibliotheekmeierijstad.nl. Bibliotheek Schijndel is ook te volgen op Facebook.

De realisatie van de pop-up bibliotheek in het centrum is mede tot stand gekomen door de constructieve opstelling en samenwerking met gemeente Meierijstad.
Tip de redactie!