Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud: “Mantelzorger aan het woord”

Alzheimer Café, logo

Op 25 november zal er in restaurant-zaal De Nachtegaal een bijeenkomst zijn van het Alzheimer cafe ’t Groene Woud. Van 19.15 uur ben je welkom in De Nachtegaal. De bijeenkomst zelf zal rond 19.30 uur starten en de eindigen rond 21.30 uur.

Thema: “Mantelzorger aan het woord”

“Wat fijn dat ik niet zo vergeetachtig ben….”, zegt ons moeder. Maar wij weten wel beter..!

Voor veel kinderen verandert de relatie met hun vader of moeder als deze te maken krijgt met geheugenproblemen en gedragsveranderingen ten gevolge van dementie. Dit is een sluipend proces.

Hoe kun je daar als gezin mee omgaan? Wanneer maak je je zorgen bespreekbaar? Hoe ga je om met de ontkenningen van moeder of vader over geheugenproblemen? Wanneer neem je zorgtaken over of zeg je tegen je ouder dat het nodig is om een onderzoek te laten doen? Hoe organiseer je alle zorg? Waar ligt je grens als kind of rek je die telkens op in de zorg voor je ouder? Heb je behoefte aan ondersteuning (zoals respijtzorg) als jij jezelf overbelast voelt? Weet je waar je terecht kunt voor die ondersteuning?

Allerlei ingewikkelde dilemma’s voor gezinnen als het om zorgen om elkaar gaat. In gesprek met een mantelzorger, die zorgt voor haar moeder met dementie, komen de bovenstaande zaken aan de orde.
Zoals altijd is er ruimte voor uw vragen.
Restaurant Zaal De Nachtegaal, Alzheimer Café

Tip de redactie!