Afscheid burgemeester Fränzel van Meierijstad

Vanavond heeft de gemeenteraad in een bijzondere raadsvergadering afscheid genomen van burgemeester Marcel Fränzel. De bijzondere raadsvergadering werd voorgezeten door de plaatsvervangend raadsvoorzitter Mari v/d Aalsvoort. Nadat hij de vergadering had geopend kreeg loco burgemeester Eus Witlox het woord. In zijn toespraak stond hij uitgebreid stil bij de verbindende kwaliteiten van de burgemeester. Zo verbleef de burgemeester regelmatig in een bed and breakfast om zo de inwoners van Meierijstad beter te leren kennen. Ook heeft hij vele malen overleg gehad met de buurgemeenten van Meierijstad om de banden aan te halen en om te bezien waarin de gemeenten elkaar kunnen versterken.

Vervolgens wordt een een filmpje vertoond met beelden uit Meierijstad en muziek van Nico v/d Wetering van TV Meierij.

Na Eus Witlox kreeg Johan van Gerwen (CDA) het woord in een ludiek samenspel met Laurens van Voorst (Hart voor Schijndel) gaven zij aan wat de raadsleden van burgemeester Fränzel hebben geleerd, maar ook waar burgemeester Fränzel van de raadsleden heeft geleerd in het afgelopen jaar.

Tenslotte kreeg burgemeester Fränzel zelf het woord. Zijn toespraak bestond uit drie onderdelen: de aanloop, het werk en de toekomst. Hij vat kort en bondig samen hoe hij zijn periode in Meierijstad heeft beleefd, hij dankt het college, de raad en met name de raadsgriffier voor de prettige samen en geeft nog wat tips aan de raadsleden om hun werk als raadslid in de toekomst nog beter te kunnen uitvoeren.

Na afloop was er nog een informeel samenzijn waarbij er voor een ieder de mogelijkheid was om persoonlijk afscheid te nemen van de burgemeester.

Aanstaande woensdag wordt Kees van Rooij geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Meierijstad.
Meer foto’s van het afscheid van Marcel Fränzel

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!