Winnende ontwerp voor nieuwere deel voormalige gemeentehuis Schijndel bekend

In april startte de gemeente Meierijstad de Europese aanbesteding voor de verkoop van het kantorendeel van het voormalig gemeentehuis in Schijndel ( Markt 20a). Uit de vier binnengekomen inschrijvingen kwam het plan van Okko Project uit Eindhoven als beste uit de bus.

Kracht van het huidige gebouw

Het ontwerp van Architecten|en|en uit Eindhoven gaat uit van het transformeren van het huidige gebouw. Hiermee geven ze waardering aan de huidige schil in de Bossche School-stijl. Binnenin het gebouw komen 16 appartementen en aan de kant van de toekomstige doorsteek tussen de Markt en het Verlengde Kloosterpad maken zij het gebouw open en groen. De architecten lieten zich daarbij inspireren door het verhaal van de hangende tuinen van Babylon. Daarnaast zorgt lichte horeca voor een extra levendig centrum van Schijndel.

Wethouder Coby van der Pas: ” Fijn dat nu ook het tweede deel van het totale project van start gaat. Met deze ‘vintage jas met een nieuwe voering’ zoals de initiatiefnemers het heel treffend noemen, maken we gebruik van de kracht van het huidige gebouw. Bovendien past dit plan prima in onze gemeentelijke ambities duurzaamheid en wonen. De balkons aan de binnenkant van het gebouw, geheel begroeid met planten, dragen bij aan vergroening van het centrum. Een prachtige vondst! De transformatie van het nieuwe deel van het voormalige gemeentehuis zal, in samenhang met het verbouwde raadhuis tot bibliotheek met kunstcollectie en een pocketpark, het Schijndelse centrum nog aantrekkelijker maken dan het nu al is.”

Plannen samen doorontwikkelen

De projectontwikkelaar gaat nu de plannen verder ontwikkelen. Om de kwaliteit van het plan verder te verhogen, wordt omwonenden en andere belangstellenden gevraagd mee te denken. Er is aandacht voor afstemming en communicatie. Naar verwachting kan in oktober 2021 gestart worden met de verbouwing.

Onderdeel van Wenkend Perspectief

In juni 2019 heeft de gemeenteraad van Meierijstad ingestemd met het project ‘Wenkend Perspectief Schijndel’. De verkoop van het (jongere) kantoorgedeelte maakt hier deel van uit. De verbouwing van het oude gedeelte van het voormalige gemeentehuis in Schijndel is in volle gang. Hierin komen onder andere de bibliotheek, de kunstcollectie van de gemeente Meierijstad, het klantcontactcentrum en de trouwzaal van de gemeente Meierijstad.




Tip de redactie!