Avanti’31 wint met 1-0 van Engelen maar mist te veel kansen

Logo_sv_avanti_31

Tegen het vooraf sterk aangeschreven fc Engelen wist Avanti’31 zondagmiddag een prima uitslag te boeken. Op het koude en natte sportpark in Engelen won Avanti’31 met 1-0, maar gezien het aantal kansen had de score wel hoger kunnen uitvallen.

Voor rust zag het publiek, het waren bijna alleen Avanti-supporters langs het veld die de kou hadden getrotseerd, een snel op en neer gaande wedstrijd met de nodige kansen aan beide kanten. Geert van Heeswijk wist zich in de eerste tien minuten al twee keer een schotkans te creëren, de eerste keer redde keeper Justin Chaitram en de tweede keer was het de paal die in de weg stond. Helaas moest Geert zich na 25 minuten geblesseerd laten vervangen door Milan Lucius, die overigens een prima invalbeurt had. In de 25e minuut was het Milan Lucius die aan het eindpunt van een prachtige Avanti-aanval stond. Milan kwam goed voor zijn man maar de bal ging rakelings over het doel. Engelen liet zich aanvallend ook niet onbetuigd. Hun twee snelle en behendige spitsen maakte het de Avanti-verdediging regelmatig erg lastig, maar ook Engelen wist het net niet te vinden. Dat laatste deed Avanti-overigens vlak voor rust wel, maar het doelpunt werd voor vermeend buitenspel afgekeurd. De rust kwam daarmee met 0-0.

Avanti, voetbal

Na rust waren er al snel twee kansen voor de dit keer in de basis gestarte Said Ali Hussein, die op snelheid zijn tegenstanders regelmatig te rap af was. In de 55e minuut werd Said goed in de diepte aangespeeld door Fabian Koenen, en nu was het eindelijk wel raak, stand 0-1. Een paar minuten later had het 0-2 kunnen zijn toen Renzo Brus het buitenspel goed ontweek en Said voor het doel wist te vinden. De uitstekend keepende doelman Chaitram kon nog net zijn vingertoppen tegen de bal aankrijgen. De bal kwam vervolgens bij Milan Lucius die maar net naast schoot. Voor fc Engelen was de achterstand het sein om de aanval te zoeken. Engelen drukte Avanti’31 ook naar achteren, maar wist maar nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Steff van Kaathoven te komen. Nadat trainer Henry van Wanrooij Luc vd Hurk inbracht kreeg Avanti’31 weer meer controle over de wedstrijd. Dat resulteerde in opnieuw een aantal kansen, de grootste daarvan was een kopbal van Mauro Brus op de lat, maar omdat Avanti’31 niet meer wist te scoren, bleef Engelen hoop houden. Avanti’31 bleef echter keurig overeind en kon, overigens pas na een lange blessuretijd, met drie punten terug naar de Boschweg.

Door deze overwinning staat Avanti’31 nu alleen op de tweede plaats, achter Real Lunet. Volgende week komt het deze competitie sterk spelend VFC Zwaluw uit Vught op bezoek. De wedstrijd begint dan wat vroeger dan gebruikelijk, namelijk al om 14.15 uur.