Aflostool beschikbaar voor aanpak van schulden

Heeft u beginnende schulden? Pak ze zelf aan door het maken van een budgetplan/aflosplan. Heeft u kleinere, beginnende schulden, dan is het soms mogelijk om daar zelf een oplossing voor uit te werken. De Nibud-website www.zelfjeschuldenregelen.nl helpt u om vast te stellen hoeveel aflosruimte u heeft en hoe u dit kunt verdelen over de schuldeisers. U maakt een aflosplan waarin precies staat welke regeling u aan welke schuldeiser kunt voorstellen.

In zes stappen schuldenvrij

De aflostool op www.zelfjeschuldenregelen.nl begeleidt u in zes stappen naar een plan van aanpak voor uw geldproblemen. Daarnaast vindt u op de site veel achtergrondinformatie over het oplossen van schulden en de werkwijze van schuldeisers. U kunt ook gebruik maken van handige voorbeeldbrieven. Deze vindt u terug op de genoemde website.

Hoe werkt het aflosplan?

Uw eindresultaat is een actielijst om uw schulden op een realistische manier op te lossen. Natuurlijk kunt u ten allen tijde contact opnemen met de afdeling financiële dienstverlening van de gemeente voor vragen, hulp of algemene informatie betreft uw financiële zaken. www.meierijstad.nl/schuldhulpverlening.

 

Tip de redactie!