Aanloop naar ‘Het Nieuwe Wijkgebouw’ in de Boschweg gestart!

Sinds eind januari van dit jaar werken wijkorganisaties uit de Boschweg samen aan de voorbereiding van Het Nieuwe Wijkgebouw. De belangrijkste vraag van de gemeente Meierijstad aan hen was om een beheersstichting met bestuur te formeren voor én het Gasthuis én het Nieuwe Wijkgebouw. En om condities te creëren waardoor een gezonde exploitatie van beide locaties mogelijk is.

Deze vragen zijn voortvarend opgepakt door KBO Boschweg, de Wijkraad Bloemenwijk, de Stichting Bloemenwijk en Stichting Woonservice Boschweg, het Gasthuis. Ook de Kajuit en de Senioren Boschweg werken daar als direct betrokken partners op wat afstand aan mee. Dit proces wordt ondersteund door een onafhankelijk begeleider.

Op dit moment is er al veel gebeurd; de statuten van de stichting zijn gereed, er wordt gewerkt aan de werving van nieuwe bestuursleden en als werkgroep bereiden we ons voor op het opmaken van intentieovereenkomsten met de aanstaande (ook nieuwe) gebruikers. Tegelijkertijd werken wij, samen met Welzijn de Meierij, aan het ondersteunen van nieuwe initiatieven van buurtbewoners. Want doel van dit alles is om de leefbaarheid van en veiligheid op de Boschweg te verbeteren. En aan die beweging kan iedereen op de Boschweg zelf ook bijdragen.

Misschien wilt u meer weten of eventueel een bijdrage leveren? Daarvoor richten we ook een website in die u kunt vinden onder www.woonserviceBoschweg.nl/HetNieuweWijkgebouw. Deze website is nog onder constructie. Tot de website in de lucht is kunt u ons mailen op hetnieuwewijkgebouw@gmail.com, het mailadres waar u ons kunt bereiken voor al uw vragen en bijdragen.
Boschweg_nieuw-wijkgebouw

Tip de redactie!