Bekenlandschap – uitnodiging om verhalen en gedichten te delen

logo Gemeente Meierijstad

Bijna 100 inwoners van Meierijstad en omgeving kwamen in januari 2020 bij elkaar om hun plannen en verhalen over het bekenland te delen. Want in september 2020 zou in het Brabantse landschap de Landschapstriënnale worden gehouden; een festival met allerlei
activiteiten in het bekenland. Voorlopig kunnen inwoners elkaar niet ontmoeten tijdens georganiseerde wandelingen, boot- en fietstochten of festivals. Daarom is de Landschapstriënnale verschoven naar het voorjaar van 2021.

Alles is anders en toch ook weer niet! We gaan naar buiten in onze eigen omgeving, voelen ons lokaal verbonden met dit prachtige gebied. Onze ommetjes leveren nieuwe ontdekkingen op. De betekenis van ons bekenlandschap is misschien wel groter dan ooit, als helend landschap.

Verhalen en gedichten delen op digitale ontmoetingsplek

Op de digitale ontmoetingsplek www.brabantsebeken.nl kunnen ervaringen van inwoners over hoe zij het landschap deze dagen beleven, gedeeld worden. Dat kan door verhalen en gedichten over het bekenlandschap op te schrijven, te filmen en te delen. Bijvoorbeeld over hoe het vroeger was of over waar hun wortels liggen in de streek.

Wekelijks deelt de stadsdichter van Meierijstad Rick Terwindt daar ook zijn gedachten over het helend landschap. Én er is een serie in de maak over familienamen die je kunt terugvinden in het landschap. Verhalen en gedichten kunnen geplaatst worden via de knop “mijn verhaal”. Zo houden we de verhalen over ons bekenland levend voor onszelf en voor anderen!
Tip de redactie!