6 oktober: Dag van de duurzaamheid in Meierijstad

Op zaterdag 6 oktober 2018 is het dag van de Duurzaamheid in gemeente Meierijstad. Die dag kunnen inwoners en organisaties laten zien op welke manier zij werken aan duurzaamheid. Verschillende bedrijven en organisaties hebben zich aangemeld en zetten hun deuren open voor de inwoners van Meierijstad.

De gemeente heeft aan de hand daarvan een mooi en gevarieerd basisprogramma gemaakt. Daarin kunt u op verschillende plekken in de gemeente allerlei voorbeelden gaan bekijken, vragen stellen en inspiratie opdoen.Hieronder ziet u welke initiatieven zich hebben aangemeld voor zaterdag 6 oktober en u kunt gaan bezoeken:

1. Houtindustrie Schijndel  – Bio-energiecentrale en een dak vol zonnepanelen

Bio-energiecentrale en een dak vol zonnepanelen. De 3 belangrijkste pijlers van Houtindustrie Schijndel BV zijn het opwekken van energie en warmte, optimaal bewerken van eikenhout en het duurzaam splitsen van reststromen. Adres: Nieuwe Molenheide 20 Schijndel. Open van 10.00 uur tot 16.00 uur.

2. Energie van Hollandsche bodem – Zonnepark Korenstreep

Maak kennis met Zonnepark Korenstreep. Het park produceert 1.700.000 kWh duurzaam opgewekte elektriciteit. Help mee om het zonnepark natuurlijker te maken, Voor de kinderen: zonnerobot SollyAdres: Zonnepark Korenstreep, aan het pad Korenstreep, langs de A50,afrit Veghel Noord (nr.12) in Veghel. Open van 12.00 uur tot 16.00 uur.

3. Tikx Fietsen en Accessoires – Groen transport

Fietsen is duurzaam en gezond. Tikx verkoopt elektrische fietsen en zet zich in voor meer groen transport. U kunt een ritje maken op een demo model fiets of een fiets kopen in de uitverkoop.Adres: Dobbelsteenplein 2-7  Mariaheide.Open van 9:30 uur tot 16:00 uur.

4. Woonmeij – Duurzaam wonen in Schijndel en Sint-Oedenrode

Wilt u zien wat duurzaamheid inhoudt bij woningen van Woonmeij? Laat u duurzaam verrassen en kom een kijkje nemen. Woonmeij is een woningbouwvereniging en heeft in gemeente Meierijstad en Sint-Michielsgestel totaal 5100 sociale huurwoningen. Adres: Complex Hoogakkers, Julianastraat 6-01 t/m 6-64 in Schijndel (warmtepomp) en Mater Lemmensstraat 15e in Sint-Oedenrode (all electric). Dit wooncomplex en woning zijn te bezoeken van 10 uur tot 12 uur.

5. Solar2Enjoy – Energie neutrale woningen

Solar2Enjoy biedt oplossingen op maat om iedere woning energie neutraal te maken. Te denken valt aan zonnepanelen/dakpannen, isolatie, warmtepompen, pelletkachels etc. Neem een kijkje in de conceptstore. Alle bezoekers ontvangen een voucher voor een aantrekkelijke korting op de offerte. Adres: Taylorweg 8P Veghel. Open van 9.00 uur tot 16.00 uur.

6. Area – Oud en nieuw in de Don Bosco school

Area zet de deuren van de Don Bosco school in Veghel open. U bent van harte welkom om verhalen over de school op te halen en te beleven hoe Area het gebouw samen met toekomstige bewoners wil laten voortbestaan. Adres: Beatrixsingel 1A Veghel. Open van 12.00 uur tot 16.00 uur.

7. Energie coöperatie Schijndel

Weten hoeveel u kunt besparen? Of wilt u investeren in een zonnepark? Kom langs op de markt in Schijndel en ga in gesprek. U krijgt Informatie over de initiatieven van ECS zoals zonnepark en windenergie en informatie van windgroep. Adres: Stand op de weekmarkt in Schijndel. Geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur.

8. Kringloopwinkel ’T VinCentje en Voedselhulp

U ziet op welke wijze ’T Vincentje en Voedselhulp hun bijdrage leveren aan duurzaamheid. De Vincentiusvereniging heeft als doel om mensen in armoedesituaties te ondersteunen. Ook stimuleren zij het hergebruik van goederen en het voorkomen van verspilling.  Adres: Europalaan 40 Schijndel. Open van 10.00 uur tot 16.00 uur.

9. Operatie Steenbreek

Steen eruit, plant erin! Help Meierijstad vergroenen en ontstenen! Operatie Steenbreek is aanwezig op de markt in Schijndel om u te helpen uw tuin te vergroenen. Hoe kunt u uw  tuin heel eenvoudig en onderhoudsvriendelijk groen maken? Adres: Op de weekmarkt in Schijndel. Geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

10. Ruil- en kringloopwinkel De Schijnwerper

Kom artikelen halen, kom ze brengen en help mee. De Schijnwerper wil meer doorstroom in nog bruikbare artikelen en zorgt daar ook voor. Elke bezoeker mag tot drie artikelen gratis uitzoeken. Een bijdrage is niet verplicht, maar welkom om diverse goede doelen te steunen. Deze dag is de Schijnwerper dus WEG-GEEF-WINKEL! Adres: Hoofdstraat 174 in Schijndel. Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

11. Gebruikte bouwmaterialen

Er zijn verschillende producten te zien die met sloopmaterialen gemaakt zijn en u kunt zien welke bouwmaterialen hergebruikt kunnen worden.Adres: Bobbenagelseweg 10a Sint-Oedenrode. Open van 8.00 uur tot 12.00 uur.

Gemeentewerf, Milieustraat, Zonnepark
Tip de redactie!