Natuurfilm ‘Het Groene Woud, Brabant tussen steden’ te zien in Spectrum Podium

Logo Spectrum podium

De nieuwste natuurfilm van Brabants Landschap reist rond langs Brabantse bioscopen en filmhuizen. Op 29 januari 2020 is de film ‘Het Groene Woud, Brabant tussen steden’ te zien bij Spectrum Podium. Natuurfilmer en boswachter Mark Kapteijns heeft twee jaar gewerkt aan de film. Op kunstzinnige wijze laat het de verborgen natuurlijke schatten van Brabant zien.  Speciaal voor deze avond is Mark Kapteijns aanwezig om meer te vertellen over zijn werk. De film begint om 19.30, entree is €2,50 (inclusief consumptie). Reserveer uw toegangsbewijs op www.spectrumpodium.nl/agenda/item/het-groene-woud.

Edelhert als filmheld

Jaarlijks brengt Brabants Landschap een natuurfilm uit. Voor de film Het Groene Woud heeft Mark Kapteijns extra veel tijd uitgetrokken en dat heeft geresulteerd in nóg meer unieke beelden. Het verborgen leven van onder andere edelhert, ooievaar, boomkikker en das wordt haarscherp in beeld gebracht. De waardevolle natuur, in balans met stad en land, mens en dier, staat centraal in de film.

Natuur in de metropool Brabant

In het hart van Brabant, tussen de steden Tilburg, Eindhoven, Helmond en Den Bosch ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: ‘Het Groene Woud’.  Hier vinden we bossen, heide, vennen, beekdalen en volop cultuurhistorie. Dat is best bijzonder in een provincie met één en al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool. In de film zijn de natuurlijke schatten te zien van Brabant, het toekomstige Van Gogh Nationaal Park.

Over de makers

Mark Kapteijns heeft twee jaar gewerkt aan zijn nieuwste film. Hij is werkzaam als boswachter bij Brabants Landschap in Het Groene Woud. Daarnaast heeft hij vele prijswinnende natuurfilms op zijn naam staan.  Als ‘Hoeder van Brabant’ -een titel die Mark kreeg voor zijn inzet voor natuur en cultuur-  heeft hij dit jaar ook een korte film gemaakt met de titel ‘Brabants zandpad, bedreigde schoonheid’.

Met de film presenteert Brabants Landschap natuur ‘dichtbij huis’. Sinds 1932 zet de stichting zich in voor het behoud en de ontwikkeling van natuurgebieden, landgoederen, boerderijen en kastelen – zoals in Het Groene Woud. Zo zorgt Brabants Landschap ervoor dat de prachtige provincie het thuis blijft van unieke en zeldzame dier- en plantensoorten. Die mooie natuur laten de medewerkers graag zien aan de inwoners van Brabant,  door het organiseren van excursies, het aanbieden van routes en het maken van natuurfilms.

Liefhebbers kunnen de films van Brabants Landschap bestellen op www.brabantslandschap.nl/natuurfilms

Tip de redactie!