Expositie “Winters van weleer” in het Jan Heestershuis

logo Jan Heestershuis

In het Museum Jan Heestershuis is van 16 oktober 2018 t/m 13 januari 2019 een nieuwe expositie te zien.

Winters van weleer

Vroeger, toen had je nog echte winters! Een vaak gehoorde uitspraak, maar wie weet hoe het klimaat zich gaat ontwikkelen en wat ons in de toekomst nog te wachten staat? Nu de wintertijd misschien wel definitief wordt afgeschaft, zet Museum Jan Heestershuis met de expositie ‘Winters van weleer’ de klok nog eens terug naar de winters zoals die in het verleden zijn vastgelegd op doek.

Winterse taferelen van onze eigen Jan Heesters en Dorus van Oorschot, maar ook van andere Brabantse en Nederlandse tijdgenoten, zoals Janus Sibens, Louis Apol, Hendrik Chabot en Willem Witjens en de Frans Slager.
Schaatspret op natuurijs, verstilde witte landschappen, winterzon door kale boomtakken, stadse daken bedekt met sneeuw … De getoonde werken laten een gevarieerd beeld van de winter zien. Een beeld dat nog ondersteuning krijgt van gedichten die aansluiten bij het thema ‘winter’.

Algemene informatie

Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17, Schijndel, 073-5492276 www.museumjanheestershuis.nl. Openingstijden: di. t/m zo. 13.00 tot 17.00 uur.

Jan Heestershuis
foto: Jan Heestershuis
Jan Heestershuis
Foto: Jan Heestershuis
Tip de redactie!