Hek voor bescherming kinderen basisschool de Regenboog in Wijbsoch

Voor de schoolkinderen in Wijbosch zal het spelen tijdens de pauzes op school weer iets veiliger worden. Tijdens een vergadering van de Dorpsraad werd er massaal door de ruim 100 aanwezigen met het voorstel ingestemd om bij de Regenboogschool een hekwerk te plaatsen.

De vergadering van de dorpsvergadering vond in verband met het coronavirus plaats in de buitenlucht op het Shared Space. Dit Shared Space was ook de aanleiding voor de vergadering. Dit shared space werkt niet zoals de planmakers indertijd verwacht hadden. Het wordt als gevaarlijk ervaren en in het verleden werd er al eens een kind aangereden. Voor veel ouders was de ruimte dan ook iets waar ze wakker van lagen als hun kinderen daar gingen spelen tijdens bijvoorbeeld de pauzes op school.

In een eerder stadium werd daarom al een noodmaatregel getroffen en werd met blokken aangegeven waar de kinderen mochten spelen. De school en de gemeente hopen dat met het plaatsen van een hekwerk de veiligheid verder omhoog zal gaan.

Sommige inwoners van Wijbosch willen zelfs nog verder gaan en zouden een “knip” in de Eerdsebaan willen om autoverkeer uit Wijbosch te weren. Dit wordt echter niet door iedereen als de gewenste situatie gezien omdat met name landbouwverkeer dan enorm zou moeten gaan omrijden omdat zij geen gebruik mogen maken van de nieuwe Eerdsebaan. De provincie is ook niet van plan om dit beleid te wijzigen omdat de weg dan een 50 km zou moeten gaan worden.

Voorlopig zal Wijbosch het dus moeten doen met een demontabel hek dat de schoolkinderen gaat beschermen.

Fotograaf Bart van Rooij van Wijbosch in Beeld maakte onderstaande foto’s.
Tip de redactie!