neptunes 58 schijndel

Zaterdag 7 oktober 2017 om 18.00 uur reikt wethouder Coby van der Pas een cheque uit aan de Reddingsbrigade Schijndel Neptunus ’58. Reden hiervoor is het 100-jarig bestaan van de Reddingsbrigade Nederland.

Reddingsbrigade Nederland.

Reddingsbrigade Nederland is het overkoepelende orgaan voor alle reddingsbrigades in Nederland. De Reddingsbrigade Schijndel Neptunus ’58 is aangesloten bij de Reddingsbrigade Nederland. Het vieren van een jubileum is een mooi moment om stil te staan bij alle vrijwillige redders. Een Ode aan de Redder!

Uitreiking cheque

Wethouder Coby van der Pas reikt op zaterdag 7 oktober aanstaande rond 18.00 uur de cheque uit aan de Reddingsbrigade Schijndel Neptunus ’58. De uitreiking vindt plaats in zwembad de Molen Hey, Avantilaan 1, 5482 RE Schijndel. In juli 2017 reikte de wethouder een cheque uit aan de Reddingsbrigade Veghel (RBV).

Reddingsbrigade?


Per jaar overlijden er in Nederland gemiddeld 500 mensen door verdrinking!! Bijna de helft daarvan is jonger dan 20 jaar en een kwart is zelfs jonger dan 5 jaar. Veel slachtoffers van verdrinkings-ongevallen zijn nog vaak kinderen. Belangrijkste is natuurlijk om verdrinkingen te voorkomen door o.a. preventiemaatregelen en zwem-onderwijs. Verdrinkingsongevallen kunnen op vele manieren veroorzaakt worden. Denk aan de vijver in de tuin, het peuterbadje, het zwembad, kanaal, zwemplas, maar ook de auto te water of door het ijs zakken.
Wie beschikt over de juiste kennis en vaardigheden hoeft niet MACHTELOOS toe te kijken wanneer er iemand dreigt te verdrinken. Neem actie om verdrinking te VOORKOMEN. Bij de
Reddingsbrigade Schijndel Neptunus ’58 wordt opleiding gegeven hoe te handelen in dergelijke situaties.
Tip de redactie!