1 Ander FestivalTijdens het eerste weekend van juni vindt in het Kloosterpark te Schijndel een van de kleurrijkste festivals van het zuiden plaats. Dan staat alweer de 25e editie voor de deur van het jaarlijkse 1 Ander Festival. Speciaal voor dit jubileum komt de Afrikaanse ster Vieux Farka Touré, “de Hendrix van de Sahara”, voor een exclusieve show naar Schijndel.

De zaterdagavond 3 juni staat vooral in het teken van feestelijke muziek met onder andere ska/reggae band Roots Rising en La Jungla uit Sevilla. Deze laatste groep komt op speciale uitnodiging van 1 Ander Festival over uit Spanje en beleeft haar Nederlandse première.

Op zondag 4 juni breidt het feest zich uit. Artiesten uit alle windstreken zullen op de verschillende podia heerlijke zomerse klanken brengen. Naast hoofdact Vieux Farka Touré uit Mali brengt het muziekprogramma Roma spektakel door de Nadara Gypsie Wedding Band uit Roemenië, West-Afrikaanse highlife en percussie door Yama Yama en mediterrane feestmuziek door het Leuvense Los Callejeros. Saxofonist en jazz grootheid Paul van Kemenade komt met flamencogitarist Maurice Leenaars, Balkan groep Amariszi komt voor de gelegenheid in een speciale, internationale XL bezetting en Samba Salad speelt wereldmuziek voor kinderen.

Naast een uitgebreid muziekprogramma is er straattheater, poppenkast en een kinderplein. Food Circus Magnifique is een nieuwe festivalarea die je zintuigen prikkelt en waar je meer te weten kunt komen over vers, lokaal en puur voedsel. Bezoekers dompelen onder in een nieuwe, en smakelijke, belevingswereld. Met een bruisende line-up van theater, foodtalks en een heuse Small Farm Playground voor de kids. Er komt een Phoenix Cultuur plein met muziek, dans en diverse creatieve workshops en in een zeecontainer worden door Docs in the City korte documentaires vertoond. Verder is er een feelgood market, staan er foodtrucks en nog veel meer.

Het terrein is op zaterdag open van 18.00 tot 1.00 uur en de toegang op deze avond is gratis. Op zondag gaan de poorten open vanaf 13.00 uur en het programma gaat door tot 23.00 uur. Voor €7,50 hebben volwassenen toegang, tot 18 jaar is de toegang gratis.

Alle informatie over het programma van het 1 Ander Festival is te vinden op de website www.1anderfestival.nl.

1 ander festival 2018, timetable
Tip de redactie!