Rosolo wint overtuigend een prima bezochte Bekerfinale bij KVS’17

De korfbalsters uit Reusel wisten donderdagavond, na een ruststand van 4-6, overtuigend te winnen van SPES met 8-14. De bekerfinale dames korfbal in het Zuideinderpark in Schijndel kenmerkte door een aftastende fase in het begin. De harde wind die over het veld ging, was de er de oorzaak van dat er weinig goals vielen. Na 10 minuten tekende Rosolo voor de 0-2. SPES vocht terug met 2 doelpunten en kwam weer gelijk. Het initiatief bleef echter bij Rosolo dat de kansen zocht in de ruimte achter de korf, maar daar ook snel balverlies leed door de overheersende reboundkracht van SPES. Via 3-3 sloeg Rosolo wederom een gaatje naar 3- 6. Het slotwoord van de eerste helft was voor SPES. Men ging rusten met een stand van 4-6. Ook in de tweede helft vielen er in de beginfase weinig goals. In deze fase, speelde Rosolo slim korfbal, hadden ze lange opgezette aanvallen en liepen ze uit naar 5-9. Tot 8-12 vielen de goals om en om, SPES wilde wel maar kwam niet dichterbij en uiteindelijk won Rosolo met 8-14 en werd de verdiende bekerwinnaar.

Prijsuitreiking en toespraken

Gastheer KVS’17, (de vorig jaar gefuseerde korfbalverenigingen De Boemerang en Alico) had de organisatie goed voor elkaar en ontving daarvoor dan ook terecht de complimenten van Bondsbestuurslid Jeroen Breeschoten die direct na afloop de prijzen had uitgereikt. Bijzonder was dat Kees Rodenburg (directeur KNKV) in de pauze een warm woord had voor de voorzitter van KVS’17, Coen van der Sangen. De Boemerang heeft 16 jaar de World Cup <17 georganiseerd en hij werd (evenals de vele vrijwilligers die dat mogelijk hebben gemaakt) daarvoor dan ook hartelijk bedankt en ontving een mooie attentie.

Foto: Winanda van Zwamen/Korfbalfoto.nl

Volop korfbal bij KVS’17: Bezoek van een Jeugdteam uit Znojmo Tsjechië.

De bekerfinale was niet de enige wedstrijd die op donderdagavond gepland stond bij KVS’17. Het toeval wilde namelijk dat de finale van de bekercompetitie d ames korfbal samenviel met het bezoek van het U15 team uit Znojmo, Tsjechië. Op donderdagavond was er daarom ook een internationale wedstrijd van de B1 van KVS’17 tegen het Tsjechische team. Ook was er een wedstrijd op vrijdagavond tegen DKB uit Best. Naast deze wedstrijden werd het team uit Znojmo gedurende 3 dagen getraind onder leiding van trainers van KVS’17. Voor de korfballers uit Znojmo is Schijndel inmiddels bekend terrein: de twee korfbalverenigingen hebben al meer dan 20 jaar een samenwerkingsverband. Het was daarom naast al het korfbal ook weer een bevestiging van de nauwe banden die beide clubs met elkaar hebben, en die zeker weer tot nieuwe uitwisselingen zal gaan leiden.
Tip de redactie!