1 Ander Festival 2019 presenteert kleurrijk, internationaal muziekprogramma op gratis 26e editie

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark de 26e editie plaats van het 1 Ander Festival; hét culturele ontmoetingsfeest van Meierijstad. Dit jaar is het festival op beide dagen gratis te bezoeken. De zaterdagavond staat voor het eerst volledig in het teken van de Latin muziek. Hoofdact op deze avond is de groep La Sra. Tomasa uit Barcelona.

De Latin Night van 1 Ander Festival wordt op zaterdagavond om 20.00 uur geopend met een openbare Latin dansworkshop in samenwerking met Phoenix Cultuur, verzorgd door Eddy Takaria. Vervolgens zal het negenkoppige gezelschap Acción con Clave een programma verzorgen met Cubaanse salsa, son, cha cha cha en bolero. Echter ook Merengue, Bachata, en Timba staan op het repertoire. Latin DJ Reinaldo Gerardo zal tussen de live bands door ervoor zorgen dat er heel de avond volop gedanst kan worden. La Sra. Tomasa is het hoofdgerecht op deze zaterdag en mengt op aanstekelijke wijze salsa en Cubaanse timba met rumba catalana en hiphop, reggae, funk en rap. De Catalanen spreiden daarbij het lef ten toon om hun muziek te larderen met een laag drum ‘n’ bass en dubstep. Dit geeft niet alleen een verrassend maar ook zeer dansbaar effect.

Op de zondag komen, zoals gebruikelijk, muzikale stromingen van alle windstreken samen. Koninklijke Harmonie St Cecilia gaat de middag om 14.00 uur op grootse wijze openen. Tommy Tornado & The Clerks spelen oldskool Reggae met de saxofoon in de hoofdrol. Nusodia presenteert zeer dansbare West-Afrikaanse muziek met tal van traditionele instrumenten. Het elfkoppige gezelschap Café con Leche uit Gent brengt een unieke mix van funky reggae, cumbia, balkan, ska en chanson. Mr. Weazley mixt reggae en rap met Afrobeat. Het duo Barn & Belle komt met close-harmony begeleid op een arsenaal aan Country & Folk instrumenten. Babylon Trio speelt opzwepende Irakese feestmuziek. Het Veghelse Broadway Brass krijgt het voor elkaar om dance, house, hip-hop en pop in één mash-up te gooien en te vertalen naar vier trompetten, twee trombones, een tenorsaxofoon, een baritonsaxofoon, een sousafoon en een drumstel. 1 Ander Festival wordt afgesloten door het internationale gezelschap Mariachi Reloaded uit Antwerpen.

Naast alle muziek is er theater, kunst, een kinderplein, het Phoenix Cultuurplein, foodtrucks en een feel good markt. Voor deze feel good markt worden goede doelen uit Meierijstad en omgeving van harte uitgenodigd om deel te nemen en zichzelf te komen presenteren. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website www.1anderfestival.nl . Op deze site is ook de laatste informatie te vinden over het programma.
1 ander festival 2019 programma

Tip de redactie!