Zwemmers SWNZ verpulveren persoonlijke toptijden

neptunes 58 schijndel

Afgelopen vrijdag, 15 december, werd in Boxtel de eerste LAC-wedstrijd van het seizoen gezwommen. LAC staat voor Lange Afstands Circuit, een klassement waarbij een zwemmer gedurende het seizoen verschillende lange afstanden over vrije slag en wisselslag moet zwemmen. Dit start met 200 meter vrije slag voor de jongsten en eindigt met 2000 meter vrije slag voor de oudere zwemmers. Daarnaast dient er 200 en/of 400 meter wisselslag gezwommen te worden, afhankelijk van de leeftijd. Vorig seizoen zwommen maar liefst 24 zwemmers van SWNZ alle verplichte afstanden voor het klassement.

In Boxtel kwamen er nu 33 zwemmers in actie. De zwemmers uit 2008 en 2009 zwommen de 200 vrij. Maartje Hoksbergen zwom maar liefst anderhalve minuut sneller dan haar persoonlijke record. Voor Raff Bakker, Wassim Bezbiz, Ismae Verboord, Kenza Bakkali en Iris Maas zwommen deze afstand voor het eerst, maar lieten keurige tijden noteren. De meiden uit 2006 en 2007 zwommen 400 vrij en 200 wissel. Tasnim Bezbiz, Lisa Maas en Juul Schellekens zwommen flinke PR’s op zowel de 200 als 400 vrij. Isa Verhagen verbeterde zich fors op de 400 vrij. Op de wissel verbeterden Tasnim en Lisa zich.

De grootste groep zwemmers (2005 en ouder) kwam in actie op de 800 vrij, en ook hier regende het persoonlijke records. Iris van der Aa en Britt Bakers zwommen beiden binnen de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen op deze afstand. Isa Schellekens bleef daar slechts zeven tellen boven. Anouk Hacken, Puck Bakker, Kes Keij, Iris Verheij, Lusanne Neuféglise en Britt waren meer dan een minuut sneller dan hun oude persoonlijke records. Daarnaast zwommen ook Marit Vermeulen, Oliwia Krawczyk, Lisa Verheij, Luuk Bult, Nena van der Steen, Jesse Hoksbergen, Selina Janssen en Jelle Rutten (veel) sneller dan zij ooit deden. Voor Tijs Hendriks, Aukje Rutten en Stefan Neuféglise was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen. Anne van der Aa, Alma Janssen, Isabella Juárez Galeana en Kim de Laat zwommen een fractie boven hun beste tijden.

Op de 200 wissel verbeterde Jesse zijn oude toptijd met twee tellen en dat leverde ook met een startbewijs op voor de RZK deze zomer. Anouk en Iris Verheij zwommen eveneens sneller dan ooit: achttien en dertien seconden!

In totaal werden er maar liefst 63 persoonlijke records gezwommen, want ook 29 tussentijden waren sneller dan de oude PR’s.

 

Tip de redactie!