Zwemmers SWNZ bij Brabantse Winter Kampioenschappen

neptunes 58 schijndel

Zaterdag en zondag werd in Eindhoven het eerste weekend van de Brabantse Winter Kampioenschappen gezwommen. Elf zwemmers van SWNZ kwamen daarbij in actie.

Britt Bakers uit Sint-Michielsgestel kwam vijf keer individueel in actie. Haar beste klassering haalde ze op de 50 rug: dankzij een PR van een seconde werd ze vierde. Op de zware 400 wissel verbeterde ze zich met elf tellen en werd ze vijfde. Verder waren er nog elfde plaatsen op de 50 vlinder en 100 vrij en een twaalfde plaats op de 100 school. De Boxtelse Isa Schellekens zwom vier afstanden. Op de 400 wissel werd ze tiende, op de 100 rug dertiende, op de 50 rug met een PR van 0.4 seconde vijftiende en op de 50 vlinder eindigde ze op plaats 35. Plaatsgenoot Jelle Rutten zwom drie vrije slag afstanden. Op de 1500 vrij eindigde hij dankzij een verbetering van bijna driekwart minuut op plaats vier. Op de 50 vrij verbeterde hij eveneens zijn beste tijd en werd hij vijftiende. Op de 200 vrij eindigde hij één plaats lager. Mirelle de Kort uit Mariaheide kwam in actie op twee afstanden. Op de 100 vrij verbeterde ze zich met 0.6 seconde en werd ze 28e. Op de 50 vlinder verbeterde ze zich met 0.4 seconde en werd ze 32e.

Iris van der Aa (Boxtel) verbeterde haar PR op de 100 vrij met anderhalve seconde en daarmee werd ze dertiende. Naomi Janssen (Vinkel) behaalde diezelfde klassering op de 50 vlinder. Roel van der Kleij (Sint-Michielsgestel) werd 25e op de 50 vrij. De uit diezelfde plaats afkomstige Lisa Verheij zwom op de 100 vrij 0.6 seconde sneller dan ooit en daarmee werd ze veertiende. De zondagmiddag eindigde met estafettes 4 x 100 meter vrije slag. Bij de junioren tot en met dertien jaar kwamen Iris, Naomi, Anouk Hacken en Britt in actie. De Boxtelse Anouk maakte daarmee haar debuut op een Brabants Kampioenschap. Iris en Naomi zwommen onder hun persoonlijke records, terwijl Anouk en Britt daar slechts een fractie boven bleven. Met een eindtijd die 1.2 seconde onder de inschrijftijd lag werden de meiden zevende. Bij de senioren kwamen Isa, Lisa, Selina Janssen en Mirelle in actie. Lisa zwom net iets sneller dan eerder op de middag en gaf over aan de Vinkelse Selina Janssen, die een volle seconde onder haar PR zwom. De dames waren bijna anderhalve seconde sneller dan hun inschrijftijd en daarmee werden ze negende.

Komend weekend is het tweede deel van de BWK met wederom inbreng van SWNZ.

Tip de redactie!