Zwemmen voor ALS tijdens Amsterdam City Swim

De Schijndelse Lotte Vorstenbosch en haar moeder Antonie zullen op 3 september a.s. samen deelnemen aan de Amsterdam City Swim.  Samen zullen ze dan in de Amsterdamse grachten duiken om 2 kilometer te zwemmen, dit met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de bestrijding van de genadeloze ziekte ALS.  De doelstelling van Lotte en Antonie was om samen €800,- op te halen voor de ALS stichting en deze doelstelling is inmiddels behaald. Een mooi resultaat dus. Uiteraard blijft het nog steeds mogelijk om Lotte en haar moeder te sponsoren om zo nog meer geld op te halen voor onderzoek naar deze genadeloze ziekte.

Op haar actiepagina beschrijft Lotte als volgt haar motivatie om aan de Amsterdam City Swim deel te nemen:

“Waarom? Al van kleins af aan wist ik dat ik in de zorg wilde werken en zodra ik dit kon gaan doen heb ik dat dus ook gedaan. Al een aantal jaren heb ik gewerkt in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en in de thuiszorg. Vervolgens ben ik ZZP’er geworden. Ik kwam toen al snel in aanmerking met allerlei spierziekte’s maar ALS heeft toch wel de meeste indruk op me gemaakt. Het is ongelofelijk hoe hard deze ziekte is. Ik heb van heel dichtbij de mooiste momenten (geboorte eerste kind) maar ook hele droevige momenten (laatste keer lopen en praten) mee mogen maken. Dat heeft me nog meer laten beseffen dat je écht van het leven moet genieten en niet moet wachten tot morgen. Als nu iedereen, als is het maar een beetje, doneert, kunnen we zorgen dat er onderzoeken gedaan kunnen blijven worden, zodat ALS hopelijk kan worden behandeld, of veel liever nog: de wereld uit geholpen word.  Vorig jaar is er ruim 2 miljoen opgehaald maar elk jaar is het record verbroken. Moet dit jaar gewoon weer gaan lukken toch?! Alvast heel heel heel erg bedankt!”

Wat is ALS?

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een dodelijke zenuw- spierziekte en komt in Nederland bij 1500 mensen voor. Helaas komen er jaarlijks 500 patienten bij maar overlijden er ook 500 aan de gevolgen van deze genadeloze ziekte. De oorzaak is nog niet bekend en daardoor ook geen behandeling. Hoop op een toekomst is er voor deze patienten dan ook niet, aangezien de gemiddelde levensverwachting maar 3 tot 5 jaar is..
Er is en blijft wetenschappelijk onderzoek nodig, dus daarom: DONEER alstublieft!

Je kunt Lotte steunen door een donatie op haar actiepagina

Tip de redactie!