Op zondag 4 maart zal in Schijndel de vijfde editie van de Omloop van Schijndel worden verreden om de Grote Prijs Jozon. Deze wielerwedstrijd zal volgens Belgisch model worden gehouden op een groot parcours. Dus geen rondjes rond de kerk maar een ronde van maar liefst 6 kilometer. Start en finish van deze ronde zijn gelegen op industrieterrein Duin II in de Madame Curieweg ter hoogte van Jozon. Jozon verleent als leverancier van whirlpools, spa’s, jacuzzi’s, sauna’s, hottubs, zonneapparatuur en zwembaden zijn naam aan dit evenement wat georganiseerd wordt door Wielervereniging Schijndel met haar hoofdsponsoren Output professional audio, video & lighting, Mutsaars Bikes, Van Thiel Optimaal, Rabobank en het recreatiegebied Pitztal in Oostenrijk.

De vijfde Omloop van Schijndel kan net als de eerste vier edities rekenen op zeer veel belangstelling van de kant van de renners. Er worden in totaal drie wedstrijden verreden. In alle categorieën hebben op dit moment al ruim 300 renners zich ingeschreven voor de wedstrijden. Zij allen zullen de kou en gure wind moeten gaan trotseren.

De wielerdag wordt geopend door 80 nieuwelingen, die om 10.30 uur van start gaan voor hun wedstrijd over 48 kilometer (8 ronden). De organiserende vereniging brengt diverse renners aan de start met plaatselijke favorieten Bram Dahler en Tijn Louwerensen, en streekrenners Stijn Hanegraaf, Jody Jochems, Tijn Kisters, Luke Leus, Tijn Leus, Max Mosmuller, Stijn Peters, Tom van de Weijdeven en Tijn van Zandbeek

Daarna is het de beurt aan bijna 100 junioren. Zij vertrekken om 12.15 uur en moeten 78 kilometer (13 ronden) afleggen. Voor WV Schijndel zullen hier aan de start verschijnen Marco Ehlert, Youri van Esch, Marten Hanegraaf, Aleksandr Maas, Vincent Sanders, Carl Uptegrove, Mitchell Vink, plaatselijk favoriet Jarno Vorstenbosch, Dennis Willems, Daan van Wieringen en Sjors van Zandbeek.

De elite/beloften vertrekken om 14.30 uur voor een koers over 120 kilometer (20 ronden). Er zullen ruim 145 renners aan de start staan wat ongezien is voor Nederlandse begrippen. Onder deze 145 renners zijn diverse renners uit de Nederlandse continentale ploegen. Op de startlijst bij de elite/beloften staan bijvoorbeeld de namen van de winnaar van 2016 en lid van de organiseerde vereniging Robbie van Bakel, zijn Metec-TKH Continental team ploeggenoten Abe Celi, David Dekker, Jarno Gmelich Meijling, Lars van den Berg, Danny van der Tuuk en Thijs de Lange. Daarnaast de renners van Destil-Parkhotel Valkenburg Twan Brusselman, Timo de Jong, Alex Molenaar, Oscar van Wijk, Jordi van Loon, de Russen Pavel Chursin en Stephan Grigroyan, de Spanjaard Guillem Garcia Sabui en Robin Blummel die eveneens lid is van de organiserende vereniging. Ook zullen er diverse renners van het Alecto Cyclingteam, het Vlasman Cycling team en van het VolkerWessels – Merckx Cycling Team aan de start staan. Vorig jaar was de wedstrijd door de hevige regen een slijtage slag. Dit jaar zal er geen regen zijn maar de kou is wel volop aanwezig.

Het parcours loopt gedeeltelijk over industrieterrein Duin II en voor een groot gedeelte door het gebied de Vlagheide, het recreatiegebied tussen Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel. Het parcours wordt door vlaggenisten zoveel mogelijk vrijgehouden van verkeer. Verkeer wat toch op het parcours moet zijn wordt met de rijrichting van de renners mee gestuurd. Het is ten aller tijde verboden om tegen de rijrichting in te gaan. De aanwijzingen van de vlaggenisten dienen ten aller tijde opgevolgd te worden. Dit niet alleen in naam van de veiligheid van de renners maar ook van de overige verkeersdeelnemers.

Er is een grote parkeerplaats bij Van Aarle Groente en Fruit, tegenover Berco, aan de Van Leeuwenhoekweg. Het is dus raadzaam om via Duin I naar Duin II te rijden en dus niet rechtstreeks naar Duin II. Ter hoogte van de start en finish bij Jozon zal net als voorgaande jaren een terras met catering zijn.

De toegang tot het evenement is geheel gratis.
Tip de redactie!